Panacotta med jordbær- og basilikumspesto

En frisk vri på denne italienske klassikeren. Håper det smaker!

Panacotta med jordbær- og basilikumspesto

Forberedelser: 30 minutter
Cook Time: 10 min
Porsjoner: 4

Du trenger:

  • - Til panacottaen -
  • 3 gelatinplater
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • - Til pestoen -
  • 50 gram pinjekjerner
  • 50 gram hvit sjokolade
  • En liten potte ferske basilikum blader, kan byttes ut med mynte.
  • Sukkerlake av 1dl vann og 1/2 dl sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 korg, ca. 300 gram jordbær

Slik gjør du:

  1. Panacotta:
  2. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
  3. Lag et snitt i midten på vaniljestang og skrap ut vaniljefrøene.
  4. Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
  5. Klem ut vannet fra gelatinplatene og vend inn i fløten. Bland godt til all gelatinen har løst seg opp i den varme fløten.
  6. Avkjøl fløten litt før den helles I små porsjonsformer. Avkjøles i 4 timer til den har stivnet.
  7. Basilikumspesto:
  8. Kok opp vann og sukker til sukkerlake.
  9. Rens basilukumsplanten og legg til side noen av bladene til pynt.
  10. Ha sjokolade, pinjekjerner, sitron, basilikum og sukkerlake i en blender og lag en grovkornet pesto. Man kan også bruke stavmikser til dette eller morter.
  11. Rens og del jordbærene og topp den avkjølte panacottaen med jordbær og basilikum pesto rett før den skal serveres. Til slutt, dandér med basilikumbladene du la til side.
  12. Tips : Basilkum kan også byttes ut med mynte

Oppskrifter som ligner på denne

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.