Ovnstekte babypoteter i pent selskap

Roasted baby (blini) potatoes in perfect company recipe in english at the bottom of the page 👇🏾Ovnstekte babypoteter servert med rømme og forskjellige toppinger er en nydelig, sunn og enkel forrett. Jeg lot meg inspirere av russiske blinis som er en minipannekake laget av bokhvete og tradisjonelt serveres med surkrem og sort kaviar.

Jeg har brukt litt forskjellig tilbehør som reker, sort kaviar, lakserogn, røykt laks, rødløk, avokado og dill.  Du kan også bruke spekeskinke, rømme og gressløk. Her er det bare fantasien som setter begrensningene.

 

 

 

Ovnstekte babypoteter i pent selskap

personer : 6

Ingredienser

  • 12 babypoteter
  • 2 ss nøytral olje som rapsolje
  • Salt og pepper
  • Tilbehør kan være :
  • Rømme eller creme fraiche
  • Lodderogn
  • Røkelaks
  • Reker
  • Lakserogn
  • Rødløk
  • Avokado

Slik gjør du

  1. Del poteter i to på tvers. Skjær av et tynt stykke av hver halvpart for å hjelpe potetene å stå rett på tallerken. Vend potetene i nøytral olje og ha på salt og pepper. Stek potetene i ca. 15- 20 minutter på 200 °C ( litt avhengig av størrelse ) til gyllen. Avkjøl potetene litt, før de settes på fat. Legg en klatt rømme på hver potet og topp med ønsket tilbehør som lodderogn, laks, reker, lakserogn. rødløk, avocado og dill.

Roasted baby (blini) potatoes in perfect company

Roasted baby potatoes served with sour cream and various toppings are a lovely, healthy and easy made appetizer. I was inspired by Russian blinis which is a mini pancake made from buckwheat and traditionally served with sour cream and black caviar.

12 baby potatoes
2 tablespoons neutral oil such as canola oil
Salt and pepper
2 dl sour cream or crème fraiche
Use different kind of toppings such as shrimps, black caviar, salmon roe, smoked salmon, red onion, avocado and dill.

Cut potatoes in half crosswise. Cut a thin slice of each half to help the potatoes to stand right on the plate. Turn potatoes in neutral oil and add salt and pepper. Bake the potatoes for about 15- 20 minutes at 200 ° C (depending on size) to golden. Cool potatoes slightly before they are put in on a serving plate.

Add a dollop of sour cream on each potato and top with salmon roe, shrimps, caviar, smoked salmon and garnish with avocado, red onion, and dill.

You can also use other kinds of toppings. It is only your imagination that sets the limits.

Ingen kommentarer