Ovnstekt kylling med sopp, erter og mascarpone

Søndagskylling med sopp og mascarpone

personer: 4

Ingredienser

  • 1 stk kylling (ca. 1500 g)
  • 4 ss smør
  • litt finrevet skall av en økologisk eller godt vasket sitron
  • 1⁄2 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • 12 sjalottløk, skrelt
  • 200 gram sopp
  • 1 dl hvitvin
  • 100 gram frosne erter
  • 200 gram mascarpone
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen til 180°C
  2. Smelt 2 ss smør og bland med sitronskall, salt og pepper. Pensle kyllingen og legg den i en ildfast form. Sett kyllingen i ovnen ved 180 °C og stek den i 40 minutter. Legg sjallotløk hele i formen rundt kyllingen med litt ekstra smør, og stek videre i ca 30 minutter til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt. Løft kyllingen ut av formen og la den hvile før oppskjæring. Ta vare på stekesjy. Smelt smør i en stekepanne og stek soppen. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten. Tilsett ertene og stekesjy fra kyllingen og rør i mascarpone. Smak til med salt og pepper Del opp kyllingen og legg på fat sammen med sopp og mascarpone blanding . Server med potetstappe eller pasta.

Ingen kommentarer