Ovnstekt grønnsaker i hjemmelaget woksaus

Recipe for roasted vegetables in homemade stir- fry sauce in english  at the bottom of the page.

Ovnstekte grønnsaker  i hjemmelaget wok saus er en velsmakende vegan middag for en kjøttfri dag, men kan også lett brukes sammen med kjøtt og kylling.

 

Ovnstekt grønnsaker i hjemmelaget woksaus

Personer: 2-3

Ingredienser

  • Ca 300 g grønnsaker, som blomkål, romanesco eller brokkoli
  • 2 gulrøtter eller baby gulrøtter 1
  • 1 stor neve bønnespirer
  • Litt olivenolje
  • ½ ts chili eller tørkete chiliflak ( kan sløyfes)
  • 1 løk, hakket
  • Saus:
  • 1 dl soyasausen
  • 1, 2 dl buljong
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts sesam olje
  • 1 ts ris eddik
  • 1 ts Ingefær, revet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller knust
  • Persille eller koriander, hakket
  • Lime

Slik gjør du

  1. Varm ovn til 200 °C
  2. Skrell og del grønnsakene i jevne biter og staver. Legg dem utover en stekeplate eller i en stor ildfast form. Tilsett olivenolje, chili, litt salt og pepper. Bak grønsakene ved 200 grader til de er nesten møre, ca. 25 minutter. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen.
  3. Fres løk i en stor stekepanne eller wok. Visp sammen alle ingrediensene til sausen (bland gjerne i et glass med skrulokk og rist). Hell sausen over i stekepannen med løk. Kok i ca.1 - 2 minutter til sausen har tyknet litt. Tilsett ovnsbakte grønsaker og bland i bønnespirer. Smak til med salt, pepper, litt lime og tilsett mer chili om ønskelig. Dryss over persille eller koriander og server med ris eller nudler.

Roasted vegetables in homemade stir- fry sauce, serves 2-3

Ingrediens

Approximately 300 g vegetables like cauliflower, romanesco or broccoli
2 carrots or more if baby carrots
1 large handful bean sprouts
Some olive oil
½ teaspoon chili or dried chili flakes (optional)
1 onion

Sauce:
1 dl soy sauce
1, 2 dl broth
1 teaspoon cornstarch
1 teaspoon sesame oil
1 teaspoon rice vinegar
1 teaspoon ginger, grated
1 clove garlic, minced or crushed
Parsley or coriander, chopped
Lime juice

Method

Peel and cut vegetables into pieces and spells. Add them ob a baking sheet or in a large ovn proved dish. Add the olive oil,chiliflakes, a little salt and pepper. Roast the vegetables at 200 °C until they are almost tender, about 25 minutes. Turn the vegetables a couple of times during the cooking.

Saute onion in a large skillet or wok. Whisk together all ingredients for the sauce (mix in a jar with screw cap and shake). Pour the sauce over into the skillet the with onions. Cook for about 1 - 2 minutes until the sauce has thickened slightly. Add the roasted vegetables and mix in bean sprouts. Season with salt, pepper, lime juice and add more chili if desired. Sprinkle with parsley or coriander and serve with rice or noodles.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.