Ovnsstekt blomkål og sesongens tomater med ras el hanout.

Her er det nytelse i hver munnfull. Denne enkle og lettlagete  retten er inspirert av maten jeg vokste opp med.   Blomkål og sesongens tomater ovnsstekte på middelshavsvis med hvitløk, olivenolje marokkansk ras el hanout og oliven. En velsmakende vegetarrett som også kan  brukes som tilbehør til det meste.

Ovnsbakt blomkål og sesongens tomater med ras el hanout.

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 stor blomkål, i buketter
  • 1 stor løk i skiver
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 kg forskjelleige tomater i skiver, og cheryy tomater hele
  • 1/2 ts sort Pepper
  • 1 ss ras el hanout (marokkansk krydderblanding). Får du ikke tak i ras el hanout, kan du bruke karripulver.
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1.5 ts havsalt
  • 1 neve frisk koriander hakket
  • Godt med olivenolje ca 4 ss
  • En stor neve gode oliven

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Legg alle grønnsakene på et stekebrett eller i ildfast form. Dryss over krydder, hvitløk, salt, koriander og hell over olivenolje. Stek i 25 - 30 minutter til blomkålbuketter har fått god farge og er møre. Ta formen ut av ovn tilsett oliven og dryss over litt mer frisk koriander.
  3. Server denne velsmakende ovnsformen med couscous eller brød
  4. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  5. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

OVEN ROASTED CAULIFLOWER AND TOMATOES WITH RAS EL HANOUT. SERVES 4

2

Ingredients

1 large cauliflower, in bouquets
1 large onion in slices
2 cloves of garlic, chopped
1 kg of different tomatoes in slices, and cheryy tomatoes whole
1/2 teaspoon black pepper
1 tablespoon ras el hanout (Moroccan spice mix) Replace with curry powder if you don´t get hold of ras el hanout
1/2 teaspoon of ground ginger
1.5 tsp sea salt
1 nave fresh coriander, chopped
Good with olive oil ca. 4 tablespoons
A big nave good olives 2

Method

Preheat oven to 200 ° C.2

Put all vegetables on a frying pan or in a ovenproof dish. Sprinkle with spices, garlic, salt, coriander and pour over olive oil. Roast in the oven for 25-30 minutes until cauliflower bouquets have got a good color and are tender. Take the dish out of the oven, add olives and sprinkle with more fresh coriander. 2

Serve this tasty oven dish with couscous or bread

Ingen kommentarer