Ovnsstekte druer og rosenkål med valnøtter.

Roasted grapes and brussel sprouts with walnuts recipe in english at the bottom of the page👇🏾Ovnsstekte druer og rosenkål med valnøtter, balsamicoeddik og litt timian er mitt favoritt tilbehør fortiden.  Søt, surt, salt og bittert fra valnøttene gjør den til en perfekt balansert rett. Jeg har spist den sammen med kalkun, kylling , fisk, viltkjøtt og opp på hummusen min.  Utrolig godt med det meste og så lettlaget!

 

Ovnsstekte druer og rosenkål med valnøtter.

personer: 4

Ingredienser

  • 300 mørke stenfrie druer
  • 300 g rosenkål
  • Olivenolje
  • Litt frisk timian, hakket (valgfritt)
  • Salt
  • Pepper
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 dl valnøtter, grovhakket

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200°C
  2. Rens og del rosenkålen i to og legg sammen med druer i en ildfast form. Drypp over godt med olivenolje. Dryss over timian, salt og pepper, bland alt sammen. Stek rosenkålen på 200°C i 15 - 20 minutter til rosenkålen er mør og gyllen. 
Drypp over balsamico, skrap opp karamelliserte biter med treskje og bland i hakkete valnøtter.
  3. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROASTED GRAPES AND BEUSSELS SPROUTS WITH WALNUTS

My favorite side dish right noW. Roasted grapes & brussel sprouts with walnuts, balsamic vinegar & thym. Sweet, sour, salty & bitter from the walnuts makes it so perfectly balanced. Easymade delicious and delicious .

Ingredients

300 g brussel sprouts
300 dark stone-free grapes
olive oil
1 tablespoon balsamic vinegar
salt
freshly ground pepper
Some fresh thyme, chopped (optional)
1 dl walnuts, coarsely chopped

Method

Heat ovn to 200°C Clean and cat the sprouts in two. Add brussel sprouts and grapes to baking tray or heatproved form. Toss the brussels sprouts and grapes with olive oil and thyme. Season with salt and pepper and roast at 200 °C for 15 - 20 minutes or until caramelized and tender. Drizzle over with balsamic vinegar and toss in the chopped walnuts.

Ingen kommentarer