Ovnsstekt middelhavsform med poteter og kylling

Oven roasted Mediterranean potatoes and chicken recipe in english at the bottom of the page 👇🏾Ovnsstekt kylling på en seng av poteter har vært et fast innslag gjennom hele barndommen min, men også som voksen. Jeg har mange forskjellige varianter, og liker ekstra godt å helsteke kyllingen med litt hot røykt paprika og forskjellige friske urter. Jeg bruker steketermometer for å få en perfekt og saftig kylling. Sjy fra kyllingingkjøttet i kombinasjonen med grønnsakene, urter og tomater gjør at hele retten er juicy og smakful. Det er ikke rart at min mor laget kylling med grønnsaker i form gang på gang. En nydelig og komplett middag til hele familien i en stor form. Enklere går det nesten ikke an å gjøre det og man sparer oppvask. Finner man ikke hot røykt paprika, kan man blande røykt paprika med litt chili. Om man ikke finner røykt paprika kan man bruke vanlig søt paprika, men det blir ikke det samme. Men godt blir det! Jeg bruker alltid friske urter, skal man bruke tørkete urter må man være litt forsiktig. De er litt mer intens i smak og man må redusere mengden kraftig. Er man en liten husholdning kan man bruke kyllinglår. Da er er det lurt å skjære grønnsakene i mindre biter, redusere steketiden og tilsette tomatene litt tidligere.

Se videoklipp for retten her👇🏾

Ovnsstekte middelhavspoteter og kylling

Lykke til!

 

Ovnsstekt middelhavs poteter og kylling

Personer: 4

Ingredienser

  • Til kylling:
  • En kylling, ca 1.5 kg
  • 2 hvitløksfedd, i skiver
  • Olivenolje
  • Litt frisk timian
  • Pepper
  • Salt
  • 1.5 ss søt (vanlig) paprika
  • 1/2 ss hot røykt paprika
  • -
  • Til grønnsakene:
  • 600 g poteter, i båter
  • 2 rødløk, i båter
  • 3 paprika i forskjellige farger, skjær i strimler
  • 400 g cherrytomater
  • 3 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1/2 ss spicy røykt paprika
  • Pepper
  • Salt
  • Hakkete friske urter: 3 ss persille, 1 ss timian og 1 ss rosmarin
  • Olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 175°C
  2. Ha alle oppskårne grønnsakene i en stor ildfastform, tilsett hvitløk, krydder, urter, salt og pepper og hell over en god klunk med olivenolje. Bruk hendene til å blande alt godt sammen. Tørk kyllingen med tørkepapir og krydre med salt og pepper inn og utvendig. Dytt litt hakket hvitløk og timian i kyllingen. Gni olivenolje og paprika i kyllingskinnet. Lag litt plass i midten av grønnsakene og plasser kyllingen i formen. Strø litt mer frisk timian over kyllingen og stikk et termometer midt i brystkjøttet . Stek kyllingen i forvarmet ovn på 175°C . Etter ca en times stekestid tas formen ut av ovnen og tilsettes tomatene. Sett formen tilbake i ovn og stek videre i ca 30 minutter. Total steketid er ca 1.5 time og kjernetemperaturen bør være 68-70 °C. La kyllingen hvile 10-15 minutter før den deles opp i stykker.
  3. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  4. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OVEN ROASTED MEDITARRANEAN POTATOES AND CHICKEN: Serves 4

Oven roasted chicken on a bed of potatoes has been a constant dish served throughout my childhood, but also as an adult. I have many different varieties, and I like to roast the chicken whole with some hot smoked paprika and different fresh herbs. I use the steak thermometer to get a perfect and juicy chicken. Juice from the chicken meat in combination with vegetables and tomatoes makes the whole dish very tasty.
No wonder my mother made chicken with vegetables again and again. A delicious and complete dinner for the whole family in a large oven form. It's almost impossible to do it more simple. I always use fresh herbs, if you use dried herbs you must be careful. They are more intense in taste and one has to reduce the amount. If you are a small household you can use chicken thighs. Then it is advisable to cut the vegetables into smaller pieces, reduce the cooking time and add the tomatoes to vegetable a little earlier.

Ingredients

For the chicken
One chicken - about 1.6 kg
2 garlic cloves sliced
Olive oil
Some fresh thyme
Pepper
Salt
1.5 tablespoon sweet paprika
1/2 tablespoons hot smoked paprika

For the vegetables
600 g potatoes, in wedges
2 red onion, in boats
3 cloves of garlic, coarsely chopped
3 peppers in different colors, cut into strips
400 g cherry tomatoes
1.5 tablespoons sweet paprika
1/2 tablespoon hot smoked paprika
Pepper
Salt
2 tablespoons fresh parsley, chopped
1 tablespoon of fresh thyme, chopped
1 tablespoon of fresh rosemary, chopped
Olive oil

Method

Have all the sliced ​​vegetables in a large oven form, add garlic, spices, herbs, salt and pepper and pour over some olive oil. Use your hands to mix everything well together.

Wipe the chicken with paper towels and season with salt and pepper. Add garlic chicken and thyme in the chicken. Rub the olive oil and paprika into the chicken skin. Make some space in the middle of the vegetables and place the chicken in the middle. Sprinkle some more fresh thyme over the chicken and put a thermometer in the middle of the breast. Roast the chicken in a preheated oven at 175 degrees.

After about one hour of cooking time, take the form out of the oven and add the tomatoes. Put it back in the oven and cook for about 30 minutes more. Total cooking time is about 1.5 hours and the core temperature should be 68-70 degrees. Let the chicken rest for 10-15 minutes before cutting it into pieces.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.