Ovnsstek blomkål og auberginer med labneh

Roasted cauliflower and eggplant with labneh recipe in english at the bottom of the page. 👇🏾

Blomkål og auberginer er utrolig godt og lett å smaksette. De tar lett til seg olje og krydder og når man ovnssteker de får man frem sødmen. Retten smaker både varm og kald tol middag, er perfekt på et Meze bord, forrett, antipasti eller på brødskiven.

 

Ovnsstek blomkål og auberginer med labneh

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 blomkålhode
  • 2 auberginer
  • 2 auberginer
  • 1 ts sumac
  • Litt chiliflak
  • 1/2 ts pepper
  • Havsalt
  • Olivenolje
  • 1 sitron, saften
  • En neve usaltete ristete peanøtter eller mandler
  • Litt frisk persille eller koriander, hakket
  • Labneh ( avrent yoghurt)eller gresk yoghurt til servering 


Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. 
Fjern grønne blader fra blomkålen og del i små buketter. Skjær auberginer i skiver. Vend grønnsakene i litt olivenolje og dryss over salt og krydder. Fordel grønnsakene utover et stekebrett stek i ca 20 -30 minutter til de er møre og har fått litt farge. Snu grønnsakene halvveis. Skvis over sitronsaft og dryss over hakkete nøtter og persille. Server med klatter labneh eller gresk yoghurt.
  3. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  4. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ROASTED CAULIFLOWER AND EGGPLANT WITH LABNEH. Serves 4

Cauliflower and aubergines are incredibly good and easy to flavor. The dish tastes both hot and cold for dinner, perfect on a Meze table, appetizer, antipasti or with a slice og bread.

Ingredients

1 cauliflower head
2 eggplant
1/2 teaspoon sumac
A little chili flakes
1/2 teaspoon pepper
Sea salt
Olive oil
1 lemon juice
A handful unsalted roasted peanuts or almonds
Some chopped parsley og coriander
Labneh or Greek yogurt for serving

Method

Preheat the oven to 200°C

Remove green leaves from cauliflower and divide into small bouquets. Cut the eggplant in slices. Turn the vegetables in some olive oil and sprinkle with salt and spices. Put all the vegetables on baking pan and roast for about 20-30 minutes in the oven until they are tender and got color. Turn them once while roasting

Add lemon juice and top with chopped nuts and parsley. Server with a good lap labneh or Greek yogurt.

Ingen kommentarer