Ovnsbakte flaskegresskar med karri-couscous

Gresskar er nydelig å bake og man kan smaksette dem med salt, pepper og frisk timian eller andre krydder. Noen ganger strør jeg parmesan over, men som oftest bruker jeg denne oppskriften.

 

Ovnsbakte flaskegresskar med karri-couscous

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 flaskegresskar
  • Olivenolje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts chiliflak
  • Salt
  • Nykvernet pepper
  • -
  • Couscous
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk , hakket
  • 1 ss karripulver
  • 1 pose selskapserter ca. 250 g
  • 3 dl grønnsaksbuljong
  • 3 dl couscous
  • En håndfull granateplekjerner
  • Bladpersille, hakket

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 C
  2. Del gresskaret i båter på langs og drypp over olivenolje. Vend litt på båtene og dryss over krydder og salt. Bak gresskaret i ovnen i 30- 40 minutter, eller til båtene er møre og har fått fin farge . Fres løk og hvitløk i olivenolje noen minutter, rør i karri og tilsett buljong. Kok opp buljongen, trekk kjelen til side og tilsett erter og couscous og legg over lokk. La couscousgryn svelle i 5 – 10 minutter. Rør litt i couscousgrynene og server med et dryss persille og granateplekjerner sammen med ovnsstekt gresskar eller noe annet godt til.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.