Ovnsbakt kylling med rosmarin, sitron og poteter

Chicken tray bake with rosemary, lemon and potatoes recipe in english at the bottom of this page 👇🏾

Trenger du en lettlaget oppskrift med mye smak? Da må du prøve denne her! Å lage langpanner med kylling , hvitløk, sitron og urter er en klassiker fra Middelhavsområdet. Vi spiste kylling og potet langpannen med sitron og urter ofte når jeg vokste opp.  Min mor laget forskjellige varianter av den. Noen ganger kunne hun bruke rosmarin, paprika og andre typer krydder , andre ganger kun timian, salt og pepper.  I denne varianten bruker jeg både paprika og chiliflak i tillegg til pepper.

 

Ovnsbakt kylling med  rosmarin, sitron og poteter

Personer: 4

Ingredienser

  • 4  kyllinglår, del gjerne i to i ledd
  • 8-10 mellomstore poteter skrelt og delt i mellomstore terninger
  • 2 rødløk delt i tynne båter
  • 4 fedd hvitløk hele + 1 finhakket
  • 1 dl olivenolje
  • 2 sitroner, saften fra en hel og den andre skal skjæres i skiver
  • 3-4 store kvister frisk rosmarin ( mye mindre om du skal bruke tørket)
  • ¼ ts pepper
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts chiliflak
  • ca 1 ts havsalt + litt ekstra til potetene

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 180 °C
  2. Bland olivenolje, saften fra en sitron, pepper, salt, paprika, chili og et finhakket fedd hvitløk til marinade. Legg potetterninger, løk, sitronskiver, hele fedd hvitløk og rosmarin kvister i langpannen. Strø litt salt over potetene, hell over litt olivenolje og bland godt. Legg kyllingen opp på potetene. Bruk fingrene til å gni halvparten av marinaden i kyllingen. Resten av marinaden skal fordeles over potetene. Sett langpanne i forvarmet ovn og stek i ca 45 minutter, til poteter og kylling er ferdig stekt.
  3. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  4. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHICKEN TRAY BAKE WITH ROSMARY, LEMON AND POTATOES. Serves 4

Ingredients

4 chicken thighs
8-10 medium sized potatoes peeled and divided into medium-sized cubes
2 red onions divided into thin wedges
4 cloves garlic whole + 1 finely chopped
1 dl olive oil
2 lemons, juice from one and the other cut into slices
3-4 large twigs fresh rosemary (much less if you are going to use dried)
¼ teaspoon of pepper
1 teaspoon of sweet paprika
1/2 teaspoon chiliflakes
1 teaspoon sea salt + extra for the potatoes

Method

Preheat oven to 180 °C

Mix olive oil, juice from a lemon, pepper, salt, sweet paprika, chili and one inely chopped garlic to make the marinade.

Add potatoes, onion, lemon slices, whole clove garlic and rosemary twigs to a baking tray. Sprinkle some salt over the potatoes, pour over a little olive oil and mix well.

Place the chicken on top of the potatoes. Rub halv of the marinade into the chicken and the rest of marinade over the potatoes. Bake the chicken tray in the preheated oven for about 45 minutes or until potatoes and chicken is done.

Ingen kommentarer