Ovnsbakt kveite med channa masala

 

Betalt innlegg for Godfisk. #REKLAME

I forbindelse med at jeg er stolt ambassadør for Norges sjømatråd Godfisk. Har jeg utarbeidet denne oppskriften.  Godfisk skal presentere livretter som er  en matfilosofi å leve med. Sunn mat som gjør godt for både kroppen og hjernen, som du har lyst på og gleder deg til å spise. http://www.godfisk.no/Sjømatskolen/Sjømat-og-helse/Fra-diett-til-livrett

Har du lyst å invitere noen på middag litt oftere, men synes det blir for lite tid og for mye styr? Da forslår jeg at du inviterer til denne ukompliserte og eksotiske middagen med kveite og kikerter i duftende krydder. Det er nesten ikke til å tro hvor enkelt det er å lage denne fargerike og sunne retten. Kveite er festmat uansett hvordan den serveres eller tilberedes. Med sin faste struktur og sitt saftige fiskekjøtt passer kveite veldig godt til steking i ovnen.
En fantastisk fisk å servere gjester og med denne oppskriften kan du i tillegg lykkes i å servere den på en ny og spennende måte. Det er en smakfull fisk, men mild nok til å kunne kombineres med omtrent hva som helst. I denne oppskriften får kveite følge av Channa masala som er en nydelig indisk kikertrett med løk, tomater og deilige krydder.

Ovnsbakt kveite med channa masala

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 kveiteskiver, ca 800 g
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss frisk ingefær, revet
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 ts malt koriander
  • 1/2 ts spisskummen
  • ½ ts malt gurkemeie
  • 1 1/2 ts garam masala
  • 1 ts flytende honning
  • 2 x 400g bokser ferdigkokte kikerter, hell av vannet
  • 2 x bokser hakkede tomater
  • 200 g frisk vasket spinat
  • Litt frisk koriander, hakket
  • 4 dl gresk yoghurt naturell
  • 1/2 agurk, finhakket eller raspet
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 sitron, saften
  • Nanbrød

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C
  2. Varm olje i en gryte og fres løk, hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett finhakket chili, ingefær og alle krydder og la de surre i lag med grønnsakene i ca 1 minutt. Ha i tomater, honning, kikerter og 1 dl vann, og kok opp. La gryten koke i ca 15 minutter. Smak til med salt, pepper. Rør i spinaten og frisk koriander helt til slutt - rett før retten skal serveres.
  3. -
  4. Tilbered fisken mens kikertegryten koker. Dryss salt på kveiteskivene og la den ligge i ca. 5 minutter. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk fisken med tørkepapir. Vend kveieteskivene i olivenolje og legg på stekebrett eller i ildfast form. Stek i ovn i ca 10 minutter. Hemmeligheten bak saftig og smakfull kveite er riktig varmebehandling. Når kveiten har en kjernetemperatur på 50°C er den ferdig. Så det kan være lurt å bruke et steketermometer i den tykkest delen av kveiten.
  5. -
  6. Bland yoghurt, 1 fedd knust hvitløk, agurk og litt sitronsaft, og smak til med salt. Gi gryten et dryss med frisk koriander og ha en skvis sitronsaft over fisken.
  7. -
  8. Server retten med den friske yoghurt dressingen, og nan eller annet godt brød. Ris kan også brukes som tilbehør.

Ingen kommentarer