Potetomelett med zaátar og chevre

For Poteto omelette with zaátar and chèvre recipe in english, scroll down the page.

En smaksrik og lett laget rett til lunsje eller en kjøttfri middag. Jeg har brukt Zaátar  å krydre potetene med. Zaátar er en krydderblanding hjemmehørende i Midtøsten. Den har spredt seg langt utover sitt opprinnelsesområde og du finner varianter av den fra Iran til sør- Spania. Jeg bruker den i alt fra salater, egg, til kjøtt og fiskeretter På grunn av utbredelsen er det store variasjoner i hva Zaatar inneholder. Den mest vanlige kombinasjonen er timian, oregano sesamfrø og sumak. Zaatar kan kjøpes i de fleste innvandrerbutikker.

 

Potetomelett med zaátar og chevre

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 poteter , skrell og skjær I skiver
  • 1 gul løk, skjær I tynne skiver
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1½ dl olivenolje
  • 1 ts zaatar
  • 8 egg
  • pepper
  • salt
  • 100 gram chevre skjær i skiver
  • 2 avokado
  • ½ rødløk I tynne skiver
  • ½ sitron
  • 1/2 ts chiliflak
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stor og stekepanne og stek potet løk og hvitløk til de er gjennomstekt. Krydre med zaatar, pepper og litt salt. Pisk eggene og hell over potet- og løkblandingen. Skru ned varmen og stek til omeletten begynner å bli gylden under og sidene på omeletten begynner å sette seg. Legg chevre osten opp på omeletten, dryss over litt mer zaatar og ha på lokk. Stek omeletten på middels varme til eggemassen har stivnet helt og ost er myk.
  2. Avokado salat:
  3. Avokado salat: Del avokado i to på langs . Skjær hver halvdel i 4 deler på langs. Bland med skivet rødløk og hell over litt olje og noen draper sitronsaft. Smak til med salt pepper og dryss over  chiliflak.

Poteto omelette with zaátar and chevre

Ingrediens

4 potatoes, peel and cut in slices
1 yellow onion, cut in thin slices
2 garlic cloves, minced
1½ dl olive oil
1 tsp zaatar
8 large fresh eggs
pepper
salt
100 grams chevre divided in 8 bits

for the salad
2 avocados
½ red onion in thin slices
½ lemon, juice
salt
pepper

Method

Heat the oil in a large frying pan and fry potatoes, onion and garlic until they are cooked through. Season with zaatar, pepper and a little salt. Beat the eggs and pour over the potato and onion mixture. Turn down the heat and cook until the omelet begins to become golden underneath and the sides of the omelet begins to settle. Add chevre cheese to the omelet , sprinkle with a more zaatar and cover . cook the omelet over medium heat until egg mixture is completely set and cheese is soft. Avocado salads
Share avocados in half lengthwise . Cutting each half in 4 lengthwise. Mix with sliced red onions and pour over a little oliveoil and a few drops of lemon juice. Season with salt pepper and chili flakes.

1 Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.