Muhammara ( paprika og valnøtt dipp)

For Muhammara (red pepper & walnut dip) recipe in english scroll down to the bottom of this page.👇🏾

Denne  paprika og valnøtt dippen må være en av mine store favoritter. Smaken og sødmen av grillet paprika, granateplemolasse og bitterheten fra valnøtter er nydelig  sammen. Retten har sin opphav fra Syria, men er utbredt i store deler av Midtøsten. Jeg har laget min egen variant og ristet både brødet og nøtter før de blandes med de øvrige ingrediensene. Noen ganger bruker jeg også spisskummen i eller bytter ut chiliflak med harissa. Men dette er den oppskriften som går igjen hos meg.  Jeg bruker dippen som kveldskos med tortilla, som pålegg eller som en del av et vegetar måltid. Det er også fantastisk godt middagstilbehør til kjøtt, kylling, fisk og er perfekt til grillmat.

Ikke la deg stoppe av å måtte grille og skrelle paprika,  det er ikke vanskelig.

 

                                                            muhammara-nettside

 

Muhammara ( paprika og valnøtt dipp)

Personer: 4

Ingredienser

  • 5 store røde paprika
  • 1stor brødskive skjær opp i terninger
  • 80 g valnøtter ( spar på noen til å drysse over ferdig muhammara)
  • 2 hvitløksfedd, knust I hvitløkpresse eller finhakket med kniv
  • 1/2 sitron saften
  • 2 -3 ts granateplemolasse (finner du i de fleste innvandrerbutikkene)
  • 1 ts chiliflak
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje og litt ekstra til å dryppe over den ferdige muhammara
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 250 °C eller mer.
  2. Vask paprikaen og tørk med kjøkkenpapir. Skjær dem i to og legg snittflaten ned i en oljet langpanne. Stek til skinnet bobler og blir sort. Det tar ca 20 minutter. Ta ut av ovnen og ha i en bolle. Dekk til med plastfilm eller lokk og la paprikaen ligge slik til den har blitt litt avkjølt, ca. 10 minutter. Riv av skinnet og fjern kjernen når paprikaen har kjølnet. Rist valnøtter og brødterninger lett i tørr stekepanne. Ha ristet brød, valnøtter, paprika, hvitløk og granateplemolasse i foodprocessor. Kjør i foodprocessor til det ligner på en grov moset rød pesto. Rør i sitronsaft og olje og smak til med salt og pepper. Ha ferdig muhammara på serveringsfat eller i skål. Strø grovhakkete valnøtter over og noen dråper olivenolje til slutt.

Muhammara (red pepper & walnut dip) . Serves 4.

This red pepper and walnut dip must be one of my big favorites . The flavor of roasted sweet peppers , walnuts, pomegranate molasse and bitterness from walnuts match lovely together . The dish has its origin from Syria , but is prevalent in most of the Middle East. I have made ​​my own Moroccan variant and roasted both bread and nuts before they are mixed with the other ingredients . Sometimes I also use cumin or replace chili flakes with harissa . But this is the recipe that goes back at me. I serve it as a dip with tortilla and as part of a vegetarian meal. It is also delicious with meat , chicken, fish and perfect for barbecues.

Do not stop yourself making this dish , because you have to roast and peel peppers, it is not difficult. But sometimes it is allowed to apply quick fixes , such as using the roasted peppers from a jar . It also do that sometimes.

Ingrediens

5 large red bell pepper
1 large slice of bread cut into cubes
100 g walnuts (saving some for sprinkling over of finished Muhammara)
2 garlic cloves, crushed in garlic press or finely chopped with knive.
1/2 lemon juice
2-3 teaspoons pomegranate molasse
1 tsp chilli flakes
2 tablespoons extra virgin olive oil and some extra to pour over finished Muhammara.
salt
pepper

Method

Preheat oven to 250 ° C or more. Wash the peppers and pat dry with kitchen paper. Cut them in half and place the cut surface down to an oiled roasting pan. Bake until the skin bubbles and partially black. It takes approximately 20- 30 minutes. Remove from the oven and keep in a bowl. Cover with plastic film or a lid until cool enough to handle. Peel off the skin and remove seeds and stem. Roast walnuts and bread cubes lightly in a dry frying pan. Add bread , walnuts, peppers, garlic and pomegranate molasse to food processor. Run the food processor until it resembles a coarse mashed red pesto. Stir in lemon juice and oil and season with salt and pepper. Sprinkle with choppy walnuts and pour over some olive oil to finish.

2 Kommentarer

  • Spicy kylling med søtpotethummus – Aichas Mat 30. april 2016 (10:44)

    […] Muhammara Paprika og valnøtt dipp […]

  • En enkel granateple salat – Aichas Mat 26. desember 2017 (15:50)

    […] Fra Iran til Marokko lages det forskjellige variasjoner av denne knasende salaten med granatepler. Som oftest bruker jeg frisk basilikum eller persille i min variant av salaten og granateplemelasse/ sirup. Granateplemelasse er en intenst smakende sursøtt sirup som lages ved å koke ned saften av granatepler til tykkflytende og intens i smaken. Konsistensen og kvaliteten kan variere betydelig og det er lurt å spørre i butikken hvilken type de vil anbefale. Granateplemelasse/ sirup brukes i salater, i marinader til kjøtt og fugl og kan også brukes i  drinker og saus. Den er kanskje mest kjent i valnøttdippen  muhammara. […]

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.