Minestrone med tortellini og spinat

Recipe for loaded Minestrone in english scroll down the page 👇🏾

Minestrone er en av de klassiske italienske rettene.  En nydelig suppe når man har lyst på noe varmende og godt. Den fyller opp alle sansene og er perfekt når man skal rydde opp i kjøleskapet. Det er opprinnelig en bondesuppe som inneholder grønnsaker, urter, pasta, ris eller belgfrukter. Noen ganger også bacon og smør og serveres vanligvis med revet parmesan.

En minestrone kan inneholde forskjellig og det finnes mange varianter.  Den fra Genova er grønn med bønner, kål, squash og basilikumpesto. Den milanesiske minestrone er kremet med småhakkede poteter og ris som tilsettes suppen. I Napoli består suppen av masse friske grønnsaker og parmesanosten blir her erstattet med fersk revet provolone, en italiensk røykt ost av kumelk. I Toscana hører vin med i suppen og helt i sør elsker de sin minestrone med en god klype chili.

Min minestrone har jeg pimpet opp med tortellini og spinat i dag.

 

 

Minestrone med tortellini og spinat

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 gulrøtter, skrelt og terninger
  • 2 stenger stangselleri
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuree
  • 1/2 ts oregano
  • 1 liter grønnsakskraft eller buljong
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 squash, i skiver
  • 1 pakke (til 2 personer) spinat tortellini fra kjøledisken
  • 2 håndfuller fersk babyspinat
  • 1 neve frisk basilikum, hakket
  • Noen dråper sitron saft
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Stek løk og hvitløk i en gryte med olje på middels varme til det er mykt og blankt. Ha i gulrøtter, stangselleri og squash, og la det surre et par minutter. Rør i tomatpure. Tilsett hermetiske tomater, oregano og grønnsakskraft /buljong og kok opp. Reduser varmen og la suppen småkoke i 10 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitron. Tilsett bønner og tortellini kok tortellini i ca 5 minutter (se pakkeanvisning). Rør i spinatbladene og basilikum. Server suppen umiddelbart.

Loaded Minestrone, serves 4

Minestrone is one of the classic Italian dishes. A lovely soup when one is looking for something warm and yummy. It fills up all the senses and is perfect when you want to have to clean up in your fridge. It is originally a peasant soup containing vegetables, herbs, pasta, rice or legumes. Sometimes even bacon and butter and is usually served with grated Parmesan. A minestrone can be made in many different ways and today i have pimped up my Minestrone with tortellini and spinach.

ingredients

2 tablespoons olive oil
1 onion, chopped
3 cloves garlic, minced 2 carrots, peeled and diced
2 stalks celery, diced
1 can chopped tomatoes 2 tablespoons tomato pure
1/2 teaspoon oregano
1 liter vegetable broth or stock
1 can kidney beans
1 zucchini, sliced
1 package (2 pers.) spinach tortellini from the cold counter
2 handfuls fresh baby spinach
1 handful fresh basil, chopped
A few drops of lemon juice
Salt
Pepper

Method

Saute onion and garlic in a casserole with oilve oil over medium heat until soft and shiny. Add the carrots, celery and zucchini and saute a few minutes. Stir in the tomato puree. Add the canned tomatoes, oregano and vegetable broth and bring to a boil. Reduce heat and simmer for 10 minutes until vegetables are tender. Season with salt, pepper and lemon juice. Add the beans and tortellini and cook tortellini for about 5 minutes (see package instructions). Stir in spinach leaves and basil and serve immediately.

2 Comments

  • comment-avatar
    Hege 26. november 2016 (18:07)

    Nydelig suppe men så ikke stangselleri i ingrediens listen

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 27. november 2016 (15:24)

      Takk Hege! Jeg hadde glemt stangselleri, men nå er det rettet på takket være deg.

Legg igjen en kommentar til Hege Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.