Marokkanske blåskjell i tomatsaus

Moroccan styled Mussels with chickpeas in tomato saus. Recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Blåskjell er hverdagsluksus som er laget i en fei.  Jeg elsker blåskjell og en av mine favoritter er i tomatsaus på marokkansk vis.  Blåskjell på marokkansk betyr duftende krydder og urter. Blåskjellene kokes  i chermoula saus bestående av krydder, urter og tomater.  Vi pleier å servere brød til og dypper brødet i sausen. I denne oppskriften har jeg tilsatt kikerter for å gjøre den til en mer mettende middagsrett. Vil du pirre smaksløkene litt ekstra, er det bare å tilsette  litt chili i sausen.

Marokkanske blåskjell i tomatsaus

Personer: 2

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks tomater, hakket
  • 1 ts tomatpure
  • 1/4 ts pepper
  • 1/2 ts søt paprika
  • 1 ts spiskummen
  • 1/2 ts malt ingefær
  • Salt. Smak til med salt til slutt, siden blåskjellene kan være salte.
  • 1 liten neve persille, hakket
  • 1 liten neve frisk koriander,hakket
  • 1,5 dl vann
  • 1 boks kokte kikerter
  • Litt olivenolje
  • 1/2 sitron, saften

Slik gjør du

  1. Fres løk og hvitløk i olivenolje, tilsett tomater, tomatpure, krydder, halvparten av urterne og 1,5 dl vann og kok opp. Kok sausen i 5 - 8 minutter før du ha i blåskjell. Kok blåskjellene i tomatsaus under lokk. Rist litt på gryten med lokk på. La skjellene dampe på høy varme til alle har åpnet seg. Bland i kikerter, en skvis sitronsaft  og resten av urtene.  Server med brød til.

Moroccan styled Mussels with chickpeas in tomato saus . Serves 2

I love mussels and one of my favorites is mussels in tomato sauce the Maroccan style. Mussels the Moroccan style means fragrant spices and herbs. The mussels are boiled in a kind of chermoula sauce, consisting of spices, herbs. It is a wonderful tasty sauce flavored by the mussels and by adding chickpeas it is also filling a dinner dish. If you like it hot, just add some chilli to the sauce

Ingredients

1 kg mussels
1 small onion, finely chopped
2 clove garlic, finely chopped
1 can tomatoes, chopped
1 teaspoon tomato paste
1/4 teaspoon pepper
1/2 teaspoon paprika
1 teaspoon cumin
1/2 ground ginger
Salt. The mussels can be salty. Taste to with salt after adding the mussels.
1 small handful of parsley
1 small handful of coriander
1 can precooked chickpeas
Olive oil

Method

Saute onions and garlic in olive oil, add tomatoes, tomato paste, spices, half of the herbs and 1,5 dl water and bring to a boil. Boil the sauce for 5 minutes before you add the mussels. Cook the mussels in tomato sauce with the lid on. Shake the pan in between with the lid on. Let the mussels steam on high heat until all the shells have opened . Mix in chickpeas and the reserved herbs. Serve with bread.

Ingen kommentarer