Marokkansk gulrotsalat

Jeg kan love deg et fristende deilig måltid med gulrøtter hvis du lager denne duftende, varme marokkanske gulrotsalaten. Det er en klassiker bland marokkanske salater. En duftende herlig salat som kan serveres som tilbehør til middag, vegetarisk forrett eller som en del av en større Meze. Jeg hadde min salat med rugbrød og gresk yoghurt til lunsj i dag.

Marokkansk gulrotsalat

personer : 2

Ingredienser

  • 3 store gulrøtter (400 gram )
  • Litt frisk koriander, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 sitron, saften
  • 1/2 ts paprika
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/4 ts chili pulver, eller mindre om du ikke vil ha så mye styrke
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøtter og kutt dem i skiver. Kok gulrotskivene i en gryte med vann og 1/2 teskje salt i 15 til 20 minutter til gulrøttene er møre. Hell av vannet og tørk gulrøtter. Varm olivenolje i en stekepanne over lav varme. Tilsett hvitløk og og stek i 1 minutt under stadig omrøring. Tilsett paprika, cumin, chilipulver, sitronsaft, salt og pepper. Legg i gulrotskivene, tilsett koriander og bland alt godt sammen med krydderblandingen. Fortsett å steke og røre på lav varme i ca 5 minutter. Serveres enten varm eller kald.

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.