Marokkansk gulrot og kikerter tagine

Moroccan carrot and Chickpea tagine recipe in english at the bottom of the page 👇🏽

Jeg elsker å lage taginer og i dag har jeg laget denne enkle, budsjettvennlige gulrot og kikert varianten. Taginer blir som oftest servert som en hovedrett i Marokko, men denne vegetariske versjonen fungerer veldig bra som tilbehør.

Gulrøtter og kikerter er kokt i en pikant saus sammen med  aromatiske krydder som ingefær og kanel og bittelitt honning. Server den gjerne med couscous, quinoa eller litt brød til-

Marokkansk gulrot og kikerter tagine

Personer : 4

Ingredienser

  • 1 stor løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket eller presset
  • Litt olivenolje
  • 1 1/4 ts havsalt
  • 1 1/2 ts malt ingefær
  • 1 1/2 ts gurkemeie
  • 1/4 ts kanel
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1/4 ts cayenne pepper
  • 1 ts Ras el hanout, eller mer. Finner du ikke ras el hanout  kan du bruke litt curry (valgfritt)
  • Noen kvaster persille eller koriander
  • 7-8 store skrelte gulrøtter, kuttet i staver
  • 6 dl vann eller grønnsak buljong
  • 2 ts flytende honning
  • 600 g kokte kikerter
  • 1 dl lyse rosiner
  • Friske chilipeppers (valgfritt)

Slik gjør du

  1. Varm olje i en stor gryte og stek løken i noen minutter til den er myk. Tilsett hvitløk og stek litt til. Rør inn alle krydderne og og gulrøtter. Rør godt, slik at de blandes med krydderne og la surre i ett minutt. Hell i ca 6 dl vann og legg i noen kvister med koriander. Kok opp og småkok til gulrøttene er nesten møre. Tilsett mer væske om nødvendig. Fjern korianderen og tilsett honning, ferdigkokte kikerter og rosiner. Fortsett å småkoke gryten til kikertene er varme og sausen er redusert. Smak til med salt og pepper og juster med mer krydder hvis ønskelig. Server toppet med et dryss koriander og hele chilipepper stekt i olje. Vi pleier å spise denne taginen som oftest med couscous/quinoa eller brød til.

MOROCCAN CARROT AND CHICKPEA TAGINE. Serves 4

I love making tagines and today I have made this simple, budget-friendly carrot and chickpean variant. Tagines are usually served as a main course in Morocco, but this vegetarian version works very well as a side dish Carrots and chickpeas are cooked in a spicy sauce together with aromatic spices like ginger and cinnamon and little honey. Serve it with couscous, quinoa or some bread to

Ingredients

1 large onion, chopped
3 cloves of garlic, finely chopped
Olive oil
1 1/4 tsp sea salt
1 1/2 teaspoon of ground ginger
1 1/2 teaspoon turmeric
1/4 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon of black pepper
1/4 teaspoon cayenne pepper
1 teaspoon Ras el hanout, or more. If you do not find ras el hanout
you can use some curry (optional)
A bunch of parsley or coriander
7-8 large carrots, cut into sticks
6 dl water or vegetable broth
2 teaspoons liquid honey
600 g precooked chickpeas
1 dl raisins
Fresh chilli peppers (optional)

Method

Heat oil in a large pot and fry the onion for a few minutes until it is soft. Add garlic and cook slightly. Stir in all the spices and carrots. Stir well so that the carrots are mixed with spices and leave to cook for a minute. Add about 6 dl water and a bouquet coriander. Cook the carrots until almost tender. Add more liquid if necessary and remove coriander bouquet. Add honey, pre-cooked chickpeas and raisins. Continue to simmer the pot until the chickpeas are hot and the sauce is reduced. Season with salt and pepper and adjust with more spices if desired. Serve topped with chopped coriander and whole chilli pepper fried in oil. We usually eat this tagine most often with couscous / quinoa or bread.

2 Kommentarer

  • Inger Lise Olsen 20. august 2018 (18:34)

    Dette må prøves Spennende smaker

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.