Marokkansk gryte (tagine) med poteter, gulrøtter og erter

Moroccan potato, carrots and peas tagine recipe in english at the bottom of the page.👇🏾

Denne deilige veganske taginen kalles også en fattigmans tagine i Marokko. Den er enkelt å lage og kan tilpasses både sesong og budsjett. Man kan tilsette alt fra kikerter, gresskar, blomkål men også kylling eller kjøtt.

Marokkansk gryte(tagine)med poteter, gulrøtter og erter

Personer: 4

Ingredienser

  • Olivenolje til steking
  • 1 stor løk, grovhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 chili eller mer om du liker det litt hot, finhakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 2 ts gurkemeie
  • 8 poteter, delt
  • 4 gulrøtter, i halve staver
  • 6 dl grønnsak buljong
  • 250 frosne erter (selskapserter er best)
  • Frisk koriander, persille og jeg har også brukt litt mynte men det kan du sløyfe om du vil, hakket

Slik gjør du

  1. Varm olivenolje i en stor kjele, og stek løken til den er blank. Tilsett hvitløk og chili og stek noen sekunder til. Ha i krydder, poteter og gulrøtter og rør til alle grønnsakene er dekket med krydder. Hell i grønnsakbuljong og kok opp gryten. Reduser varmen og kok til grønnsakene er myke og væsken er kokt inn en del. Gryten skal koke i ca 30 minutter til grønnsakene er helt møre. Ha i litt mer vann underveis om nødvendig og litt mer chili om du liker det hot. Smak til med salt og rør i forsiktig ertene og halvparten av urtene de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper til slutt og dryss over resten av urtene. Server Taginen med brød eller couscous.
  2. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MOROCCAN TAGINE WITH POTATOES, CARROTS AND PEAS

This delicious vegan tagine also called a poor mans tagine, can be adapted to suit the season or budget. You can add Chickpeas, pumpkin, Cauliflower but also chicken or meat.

Ingredients

Olive oil for frying
1 onion, coarsely chopped
4 cloves of garlic, finely chopped
1 chili or more if you like it a little hot, finely chopped
1 teaspoon cumin
1 teaspoon of ground coriander
1/2 teaspoon of ground ginger
2 teaspoons turmeric
8 potatoes, divided
4 carrots, in wedges
6 dl vegetable broth
250 frozen peas
chopped coriander, parsley and I have also used some mint but you can skip that if you like.

Method

Heat olive oil in a large saucepan and fry the onion until soft. Add garlic and chilli and cook for a few seconds. Add all the spices, potatoes and carrots and stir until all the vegetables are covered with spices. Add vegetable broth and cook to boil. Reduce the heat and cook until the vegetables are soft and the liquid is reduced. The tagine should cook for about 30 minutes until the vegetables are completely tender. Add more water along the way if necessary and a little more chili if you like it hot. Season with salt and stir gently the peas and half of the herbs into the vegetables for the last 5 minutes of cooking time. Season with salt and pepper and sprinkle over the rest of the herbs. Serve Tagine with bread or couscous.

Ingen kommentarer