Marokkansk olivensalat

I Marokko kaller man nesten enhver rett som lages av grønnsaker for salat og det spiller ingen rolle om de er kokt, ovnsstekte, grillet eller rå. Det som man i Norge vil kalle dip, salsa eller tilbehør, kaller vi også for salat. Oliven er kanskje bare litt snacks og tilbehør for deg, men  de kan også være en salat for meg. Vi liker å marinere oliven og de serveres nesten til alle måltider. I mitt barndomshjem serverer vi oliven også som en del av vårt frokostbord.
Det er mange måter å marinere oliven på. Her har jeg brukt saltete sitroner, cayenne pepper og cumin som gir en nydelig aroma til grønne kalamata oliven. Denne salaten er flott tilbehør og lett å lage. Har du ikke saltete sitroner, kan du tilsette litt finraspet økologisk sitronskall og litt sitronsaft. Det blir ikke det samme som saltete sitroner, men en grei erstatning. Salaten trenger å stå noen dager for at smaken skal kunne sette seg og den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil en uke.

 

Marokkansk olivensalat

Personer: 4-6

Ingredienser

  • 200 g (1 glass) med store grønne oliven uten stein (jeg brukte kalamata)
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • Litt salt
  • 1/4 saltet sitron uten innmaten, bare skallet, finhakket
  • 2 ss frisk koriander,hakket
  • 1 ts paprika
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/4 koriander
  • litt cayenne pepper eller chilflak
  • 4 ss ekstra virgin olivenolje

Slik gjør du

  1. Skyll oliven i kald vann og legg utover på kjøkkenhåndkle eller tørkerull.Tørk dem litt og dekk til med mer tørkerull. Bruk håndflaten til å legge press på oliven og knus dem litt. Rør sammen øvrige ingredienser, bland i oliven og smak til med salt. La salaten marinere seg minst et døgn før den serveres.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.