Marinert laks og sobanudler i wok.

 Salmon & soba noodle stir – fry recipe in english at the bottom of this page👇🏾

Soba nudler er laget av bokhvetemel og ligner litt på en tynn spagetti.  Nudlene er brun i fargen og ha mer smak en vanlige nudler.  De serveres i ulike varme og kalde retter som vanlig pasta over hele Japan.  De er næringsrik, glutenfri og er rik på mineraler og vitaminer.  Sobanudler er sunn mat!   De variantene som er lettest å få tak i Norge er ofte laget av en blanding av bokhvete og vanlig hvete.   Om du ikke får tak i sobanudler kan du fint erstatte de med andre nudler til denne oppskriften. Jeg bruker  tamarindsaus som man får kjøpt i innvandrerbutikker.

Marinert laks og sobanudler i wok

Personer : 4

Ingredienser

  • 600 gram laksefilet uten skinn og bein
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts flytende honning
  • 2 ss tamarindsaus (eventuell soyasaus)
  • Nøytral olje til steking
  • 2 fedd hvitløk , hakket
  • 1/2 bunt vårløk i skiver
  • 1/2 chili, finhakket
  • 1/2 brokkoli , del i små buketter
  • 1 lime , juice
  • 300 gram soba nudler, følg pakkeanvisning for tilbereding.
  • 2 ts sesamfrø

Slik gjør du

  1. Bland ingefær, sesamolje, 2 ss soyasaus og honning i en bolle. Vend laksen i marinaden og sørg for å bruke all marinaden når du skal steke fisken. Varm olje i en stekepanne eller wok på høy varme og stek laksen på begge sider til nesten kokt. Trekk fisken av platen og la den ligge i stekepannen. Dekk fisken løst med aluminiumsfolie. Ha brokkoli, vårløk , hvitløk og chili i stekepannen/ wok og stek i 2 minutter. Tilsett 3 ss tamarindsaus (eller soyasaus ), limejuice og kokte nudler. Smak til med mer chili, ingefær, sesamolje og pepper etter din smak . Bland fisken og steikesjy forsiktig i nudlene. Topp med sesamfrø.

Salmon & soba noodle stir - fry . Serves 4

600 grams skinless salmon filets, cut in pieces
1 tablespoon grated ginger
1 tablespoon sesame oil
2 tablespoons soy sauce
2 tablespoons tamarind sauce or soy sauce
1 tsp runny honey
Oil to fry
2 garlic cloves, chopped
1/2 bunch spring onions, sliced
1/2 Chili, finely chopped
1 /2 broccoli , florets
1 lime, juice
300 grams soba noodles, cooked to packet instructions, drained
2 tsp sesame seeds

Combine ginger, sesame oil, 2 tablespoons soy sauce and honey in a bowl. Add the salmon and toss to coat. Heat oil in a pan or wok over high heat and fry the salmon on both sides until nearly cooked . Set aside & cover loosely with foil. Add broccoli with the spring onions, garlic & chili to wok and stir-fry for 2 minutes. Add lemon or lime juice, 2 tbs tamarind sauce ( or soy sauce) noodles, and stir -fry. Add salmon and any resting juices and toss . Top with sesame seeds.

3 Comments

  • comment-avatar
    Sunniva 16. oktober 2017 (00:19)

    Hvor fikk du kjøpt soba-nudlene?

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 17. oktober 2017 (16:40)

      Jeg bor i Bergen og kjøpte de hos Global food i Vestre Strømkai 1, på andre siden av Bergen Storsenter.

  • comment-avatar
    Astrid 7. august 2018 (18:10)

    Hei! Dette var veldig godt! Der jeg handlet sa de at Tamarindsausen de hadde der var en indisk saus, de foreslo å kjøpe konsentrat av Tamarind i stedet for. Er det slik konsentrat du mener å bruke, eller saus?

Legg igjen en kommentar til Aicha Bouhlou Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.