Marinert kalkunbiff og kantaloupe salsa

Marinated turkey steaks and cantaloupe salsa recipe in english at the bottom of the page👇🏾 Salsa med kantaloupe melon, chili og lime er et enkelt og friskt tilbehør. Serverer du det sammen med marinert kalkunbiff eller kylling har du et perfekt og lett sommermåltid.

 

 

 

 

 

Marinert kalkunbiff og kantaloupe salsa

personer: 4

Ingredienser

  • 4 kalkunbiffer (eller kyllingebryst)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts malt koriander
  • ½ ts pepper
  • 3 ss frisk koriander, finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • -
  • SALSA
  • 1 Kantataloupe, i terninger
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 1 liten neve frisk koriander, finhakket
  • 1 liten chili finhakket eller bruk chiliflake
  • 1 ts havsalt
  • 1 - 2 lime, juice (smak til)
  • 1 avokado, i terninger
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Blant alle ingredienser til kalkunmarinaden i en stor bolle. Legg i kalkun og bland godt så alt kjøtt blir dekket av den. Sett kjølig i ca en time til marinering.
  2. Lag Salsa ved å blande alle ingredienser untatt avokado. Den skal i til slutt, på en skånsom måte slik at den ikke blir most.
  3. Forvarm grillen til middels høy varme eller bruk en stekepanne. Stek kalkun i ca 6 minutter på hver side eller til den er gjennomstekt. Server med salsa

Marinated turkey steaks and cantaloupe salsa, serves 4

Salsa with cantaloupe melon, chili and lime is simple and fresh. If you serve it with marinated turkey steaks  or chicken you will  have a perfect summer meal.

Ingredients

4 turkey steak ( or chicken breasts)
2 garlic cloves, finely chopped
1 teaspoon sea salt
1 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon ground coriander
½ teaspoon freshly ground black pepper
3 tablespoons finely chopped fresh cilantro leaves
4 tablespoon olive oil

SALSA:
1 cantataloupe, diced
1 small red onion, finely diced
3 -4 tablespoons finely chopped fresh cilantro leaves
1 small chili minced or use chiliflakes
1 teaspoon sea salt
1 -2 fresh lime, juice
1 peeled avocado, diced
2 ss olive oil

Method

Combine the marinade ingredients in a large bowl. Mix well. Add chicken or turkey steaks and stir to thoroughly coat. Cover and refrigerate for an hour.

Make the Salsa: Combine salsa ingredients except the avocado. Mix well. Gently stir in the avocado. Preheat the grill to medium-high or use a frying pan .Cook the steaks turkey steaks for about 6 minutes per side or until cooked through. Serve with the salsa!

2 Comments

  • comment-avatar
    Reidun Eggesbø 11. september 2017 (17:56)

    Salsaen er sensasjonell !!!!!

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 11. september 2017 (20:26)

      Tusen takk for fantastisk fin tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar til Reidun Eggesbø Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.