Machboos ala Dajaj (krydret kylling og ris )

Recipe for Machboos ala Dajaj (Spiced chicken and rice) en english at the bottom.👇🏾

Machboos, eller Machboos ala Dajaj er en ”onepot” krydret kylling og risgryte.

Machboos ala Dajaj («krydret kylling og ris»), er nasjonalrett i Bahrain en liten øy i Persiabukten og er blitt veldig populær i mange arabiske land. Machboos ligner  på den indiske retten biryani  og kabsa fra Saudi Arabia.  Alle  tre er hovedsaklig kjøtt og risretter og har felles at risen kokes sammen med de andre ingrediensene. Men med litt forskjellige tilberdningsmetoder, krydder og ingredienser.

Ikke la deg skremme av den lange ingredienslisten, det er hovedsaklig krydder. Selve retten er laget av få ting og serveres med en salat.

Machboos ala Dajaj (krydret kylling og ris )

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 x 1,2 kg kylling, skåret i 8 biter
  • Salt
  • pepper
  • 3 ss rapsolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 ss indisk karripulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ss paprika
  • 7 kardemomme kapsler
  • 3 nellikspikre
  • ½ ts pepper
  • 2 laurbærblad
  • 2 laurbærblad
  • 1 kanelstang
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • Skall fra ½ økologisk sitron eller helst 1/2 ts knuste persiske tørket lime pasta ( fra innvandrer butikken)
  • 4 tomater, hakket
  • 6 dl kyllingkraft
  • 4 dl basmatiris, skylt
  • 1 neve frisk koriander, hakket
  • 2 røde chili, i strimler sprøstekt i olje

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingbiter med salt og pepper. Varm oljen i en stor gryte over middels høy varme. Stek kyllingen til den har fått en gyllen brun farge i ca. 6 minutter. Ikke har for mange biter i om gangen. Stek heller i flere omganger. Legg kyllingen på et fat og sett til side. Hell ut overflødig fett fra gryten. Ha i løk og stek under omrøring til den er myk. Tilsett hvitløk og krydder og rør et par ganger. Tilsett tomater og sitron og kok under omrøring i ytterligere 2 minutter. Reduser varmen og ha kyllingbitene tilbake i gryten. Vend dem godt i tomatblandingen. Tilsett kyllingkraft og gi gryten et oppkok. Kok i omtrent 20 minutter eller til nesten gjennomkokt. Skyll risen i kald vann og rør inn i kyllinggryten. Kok i 20 minutter til risen er al dente og væske er absorbert. Flytt gryten fra varmen og la gryten hvile i omtrent 10 minutter med lokk på . Stek chili strimler till sprø i litt olje. Anrett risretten på et stort fat og dryss over sprøstekt chili og koriander.

Machboos ala Dajaj (Spiced chicken and rice)

Machboos or Machboos ala Dajaj (spicy chicken and rice) is a "onepot" dish. Machboos, or Machboos ala Dajaj (“spiced chicken and rice”), is the national dish of Bahrain, a small island in the Persian Gulf. Machboos is similar to indian Biryani and Kabsa from Saudi Arabia All three are essentially meat and rice dishes.where the rice is cooked together with the other ingredients. But all three with varying cooking methods,spices and ingredient.

Ingrediens

1 x 1.2 kg chicken, cut into 8 pieces
Salt
pepper
3 tablespoons canola oil
1 onion, finely chopped
1 tablespoon Indian curry powder
1 teaspoon turmeric
1 tablespoon paprika
7 cardamom pods
3 cloves
½ teaspoon pepper
2 bay leaves
1 cinnamon stick
3 cloves garlic, minced
rind of ½ organic lemon or preferably 1/2 teaspoon crushed dried Persian lime paste (from immigrant store)
3 cloves garlic, minced
4 tomatoes, chopped
6 dl chicken stock
4 dl basmati rice, rinsed, drained
1 handful coriander chopped, to serve
2 red chillies, cut into strips and crispy fried In oil

Method

Season the chicken pieces with salt and pepper. Heat the oil in a large pot over medium-high heat. Cook the chicken until it is golden in approximately 6 minutes. Do not cook too many pieces at a time. Fry rather in small batches. Place chicken on a platter and set aside. Pour out the excess fat from the pan. Add the onions and cook, stirring until soft. Add the garlic and spices and stir a few times. Add tomatoes and lemon and cook while stirring for an additional 2 minutes. Reduce heat and have the chicken pieces back in the pan. Flip them well in tomato mixture. Add the chicken stock and give the pot boil. cook for about 20 minutes or until almost cooked through. Rinse rice in cold water and stir into the chicken. Cook for 20 minutes until the rice is al dente and the liquid is absorbed. Move the pot from the heat and let the pan rest about 10 minutes with the lid on. Fry chili strips until crispy oil. Serve the rice dish on a large platter and sprinkle with crispy fried chili and coriander.

2 Kommentarer

  • hege samuelsen 28. november 2016 (18:46)

    Denne retten var helt fantastisk Enkel å lage og bare så god og smakfull. Tusen takk for oppskrift og nydelig inspirasjon i fra bloggen din