Lammestek med sjysaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lammestek med sjysaus

Personer: 6

Ingredienser

  • 1  lammelår , ca. 2,5 kg  
  • Salt
  • Pepper
  • 4 fedd hvitløk
  • Frisk rosmarin
  • 3 gulrøtter
  • 2 løk , båter
  • 4 dl vann
  • -
  • Sjysaus:  
  • 5 dl sjy fra steken
  • 2 ss maizena utrørt i 1 dl vann
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl rødvin eller 1 ss solbærsaft
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 125°C
  2. La lammesteken ligge i romtemperatur i en time eller to før du gnir den inn med salt, pepper og rosmarin. Del hvitløks fedd på langs,  lag små snitt med kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
  3. -
  4. Fordel grønnsaker i langpanne og krydre med salt og kvernet pepper. Legg steken oppå grønsakene og hell i vannet. Stikk steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
  5. -
  6. Sett steken i ovnen ved 125 ºC og stek i ca 2.5 timer.  Dersom du ønsker rosa kjøtt tar du ut kjøttet ved ca. 60 grader. Ønsker du det godt stekt ta du det ut ved 68 – 70 grader. Temperaturen i kjøttet vil fortsette å stige med ca. 5 grader etter at det er tatt ut av ovnen. Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i ca. 15 minutter.
  7. -
  8. Sjysaus:
  9. Sil sjyen og tilsett soyasaus og rødvin. Kok opp sjyen, rør ut maizena i litt kaldt vann og spe under stadig visping till du får en passe tykk saus. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Additional Info

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.