Lammeskanker med granatepler og mynte

Recipe for braised lamb shank with  pomegranate and mint in english at the bottom of the page 👇🏾

Lammeskanker kan enkelt forvandles til det møreste og deiligste kjøttet hvis man har tid å vente. Når  man i tillegg bruker ingredienser som koriander, fennikel, og spisskummen frø sammen med granatepler og mynte får man en nydelig eksotisk rett (tagine) med marokkansk vri.

Lammeskanke med granatepler og mynte

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 store elle 4 mindre lammeskanker 
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts spisskummenfrø
  • ½ ts fennikelfrø
  • Salt
  • Sort pepper
  • Olivenolje
  • 1 røde løk, hakket
  • 2 gulrøtter, terninger
  • 2 persillerot, (sellerirot kan også brukes), i terninger
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 rød chili ( kan sløyfes), hakket
  • 1 ss fersk ingefær, finhakket
  • 1 ss hvetemel
  • 3 timian kvaster
  • 3 dl granateplejuice
  • 3 dl kyllingkraft eller buljong og litt vann
  • 1/2 granateple, frø
  • 1 neve mynteblader

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 150 °C
  2. Knus koriander, spisskummen og fennikelfrø i morter. Gni inn skankene med litt olivenolje for at kryddrene skal sitte bedre på kjøttet. Gni kjøttet inn med salt pepper og frøene. La det ligge litt med kryddrene på, mens du kutter grønnsakene. Brun kjøttet i en godt varmet gryte til det har fått en fin stekeskorpe og legg over på et fat. Fres grønnsakene, ingefær og chili over middels høy varme i samme gryten som du stekte kjøttet i ca. 5 minutter. Dryss over melet og rør godt. Tilsett granateplejuice, kjøttkraft og timian. Legg skankene over i gryten og pass på at mesteparten av kjøttet er dekket med væske. Ha gjerne i litt mer vann om det trengs. Kok opp og smak til med salt og pepper. Dekk gryten til med tett lokk eller aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen. La skankene stå i ovnen til kjøttet blir helt mørt, ca 2 - 2, 5 timer. Ta gjerne ut gryten og snu litt på skankene underveis i kokeprosessen. Virker sausen litt tynn kan du ta ut de møre lammeskankene og la sausen koke litt inn før servering. Dryss over granateplefrø og mynteblader. Server med ris eller couscus til.

Braised lamb skank in pomegranate, serves 4

Lamb shank can easily be transformed into the most tender and tastiest dish when you have time to wait. If you in addition use ingredients like coriander, fennel, cumin seeds, pomegranates and mint to flavor the dish, you´ll be rewarded with a gorgeous exotic tender lamb dish with an Moroccan twist.

ingredients

2 big or 4 small lamb skanks
1 teaspoon coriander seeds
1 teaspoon cumin seeds
½ teaspoon fennel seeds
Salt
Ground black pepper
1 tablespoon flour
Olive oil
1 red onion, diced
2 carrots, diced
1 parsley root or celery
2 medium carrots, diced
3 garlic cloves, finely chopped
1 red chili, chopped
1 ss fresh ginger, finely chopped
3 sprigs thyme
3 dl pomegranate juice
3 dl chicken stock or broth
1/2 pomegranate, seeds
1 bunch mint leaves

Method

Preheat oven to 150 ° C

Crush the coriander, cumin and fennel seeds in a mortar. Rub the skanks with a little olive oil for the spices to sit better on the meat. Rub the meat with salt pepper and seeds. Leave it to rest, while you prepare the vegetables. Brown the meat in a well-heated casserole until it has got a nice crust and transfer to a plate. Saute the vegetables, ginger and chili over medium-high heat in the same casserole for about 5 minutes. Sprinkle with flour and stir well. Add the pomegranate juice, broth and thyme.

Add the skanks back to the casserole and make sure most of the meat is covered with liquid. Boil and season with salt and pepper. Cover casserole with a lid or aluminum foil and place it in the oven. Braise the skanks in the oven until the meat is completely tender, about 2-2, 5 hours. Take out the casserole and tilt the skanks halv way during the cooking process and add also more water if needed. You can withdraw the tender lamb shank and let the sauce simmer for a while before serving if you find the sauce to thin. Sprinkle with pomegranate seeds and mint leaves. Serve with rice or couscous.

Ingen kommentarer