Laks i nudelsuppe med curry

Recipe for poached salmon in noodle soup with curry in english at the bottom of this page.

Til denne suppen har jeg brukt laks, men du kan gjerne bruke andre typer fisk og grønsakene kan også byttes ut:

 

 

 

Laks i nudel suppe med curry

personer: 2

Ingredienser

  • 8- 10 dl kyllingkraft eller buljong
  • 1 -2 ts rød thai curry paste (avhengig av hvor sterk du liker det)
  • 1 ss fersk ingefær, revet
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ss fish saus
  • 1 -2 ss soyasaus
  • 1 lime, juice
  • 2 stk mini packsoi, del i to eller fire
  • 125 g pakke babymais 
  • 250 laks skjæres i båter
  • 125 g nudler, kokt
  • Litt fersk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Kok opp kylling buljong / kraft i en kjele og rør i ingefær, currypaste, sukker og fishsaus og kok i 5 minutter. Tilsett packsoi, babymais, soya saus og lime. Kok i 2 minutter før du legger opp i laksebitene. La laksen trekke i ca 5 minutter sammen med grønsakene . Løft kokte nudler opp i suppen og bland forsiktig. Dryss over koriander og server med mer lime.

Poached Salmon in noodle soup with curry, serves 2

Ingrediens

8- 10 dl chicken stock or broth
1 -2 tsp red curry paste, as you like
1 teaspoon brown sugar
1 tbsp ginger, grated
1 tablespoon fish sauce
1 - 2 tablespoons soy sauce
2 mini packsoi, cut in to or four
125 g pack baby corn, halved in the middle
1 lime, juice
250 salmon cut into wedges
125 g egg noodles, cooked
Fresh coriander, chopped

Method

Boil chicken broth in a saucepan and stir in the ginger, curry paste, sugar and fish sauce and cook for 5 minutes. Add packsoi, corn, soy sauce and lime. cook for 2 minutes before you add the salmon. Poach salmon for about 5 minutes along with the vegetables. Lift cooked noodles into the broth and mix gently. Sprinkle with coriander and serve with more lime.

Ingen kommentarer