Laks med asparges og urtesmør med wasabi

Panfried salmon with asparagus and  wasabi herb butter recipe in english at the bottom of the page.

Et sikkert vårtegn er frisk asparges.  Selv om asparges er tilgjengelig hele året smaker de best når det er sesong, som alt annet. Sesongen i Norge er kort. Den er fra begynnelsen av mai og fram til sankthans . Her er det bare å nyte mest mulig.

 

 

Laks med Asparges og Urtesmør med wasabi

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 laksefileter ca, 600 gram
  • 1 bunt grønn asparges
  • 120 gram smør, romtemperert
  • 1 1/2 ts wasabi paste eller mindre (japansk pepperot)
  • 1fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss persille, fin hakket
  • 3 ss koriander , finhakket
  • ½ sitron, saften og revet skall
  • Olje til steking
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage wasabismør. Blant smør, wasabi, hvitløk, litt salt og urter og sett kjølig.
  2. Kok opp en kjele med vann og litt salt. Legg asparges i kjelen og la dem koke i et par min. Slik at de fortsatt er sprø. Hell ut kokevann, sett til side og hold asparges varm.
  3. Varm olje i en stor stekepanne til det er god varme. Dryss salt og pepper på begge sider av fisken før du legger filetene i stekepanne. Stek først på skinnsiden i ca 3 - 4 minutter, før du snur fisken og steker like lenge på andre siden. Bruk halvparten av smøret til å legge små klatter av smør på de varme fiskefiletene . Legg asparges sammen med fisken, ha litt mer wasabismør i stekepannen og vend litt på asparges. Du kan også servere fisken og varme asparges hver for seg sammen med resten av wasabismøret og kokte poteter.

Panfried salmon with asparagus with wasabi herb butter

A sure sign of spring is fresh asparagus. Even though it's available all year it taste best in season like everything else. We still have to wait for Norwegian asparagus & in the meantime I'm using lovely imported asparagus to make this dish.

Ingrediens

4 salmon fillets, ca 600 grams
1 bunch green asparagus
120 grams butter, softened
1 ½ teaspoon teaspoon wasabi paste or less (Japanese horseradish)
1 garlic clove, finely chopped
3 tablespoons parsley, finely chopped
3 tablespoons coriander, finely chopped
½ lemon, juice and zest
Oil for frying
salt
pepper

Method

Start by making wasabi herb butter. Blend butter, wasabi, garlic, a little salt and herbs and set cool.

Boil water in a big pot with some salt. Add asparagus to and cook them for a few minutes, just to crisp tender. Pour out cooking water, set aside and keep warm

Heat oil in big frying pan until it is good warmth. Sprinkle salt and pepper on both sides of the fish fillets before adding the salmon in skillet. Fry first on skin side for about 3-4 minutes, then turn the fish fillets and cook as long onthe other side. Use half the wasabi herb butter to add small lumps on the hot fish fillets. Add asparagus and some more wasabi herb butter to the frying pan and turn slightly the asparagus.

You can also serve fish and warm asparagus separately along with the rest of wasabi butter and boiled potatoes.

4 Comments

  • comment-avatar
    sigrid szetu 28. april 2016 (20:33)

    dette var godt Aicha!!

  • comment-avatar
    Karin 4. august 2020 (21:56)

    Denne retten kommer rett inn i repertoaret!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.