Kyllingtagine med aprikoser og mandler

Recipe for Moroccan chicken tagine with abricots and almonds  in english at the bottom of the page.👇🏾Tørket eller frisk frukt er ofte vanlige innslag i søte og salte marokkanske taginer som denne. Kyllingen er kokt til mør med løk, safran og andre krydder og toppet med aprikoser , honning og stekte mandler.

Kyllingtagine med aprikoser og mandler

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 hel kylling, kuttet i 6 - 8 stykker eller kjyllinglår delt i to i leddet.
  • 2 løk, finhakket eller revet på rivjern
  • 4 fedd hvitløk, knust eller finhakket
  • Krydder
  • 3/4 ts salt
  • 1 1/4 ts ingefær
  • 1/2 ts safran tråder, smuldret
  • 1/2 ts sort pepper
  • 1 ts Ras el Hanout (marokkansk krydderblanding)
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 kanelstang
  • Ekstra virgin olivenolje
  • 1 bunt koriander knyttet til en bukett
  • 2 1/2 dl kyllingkraft eller buljong( vann + terninger)
  • 200 g tørkete aprikoser
  • 2 -3 ss honning
  • 1/4 ts malt kanel
  • 100 g mandler skåldet og stekte mandler

Slik gjør du

  1. Fres løk og hvitløk i litt olivenolje, legg deretter til kylling ( fjern gjerne skinnet fra kyllingen) og ha i alle krydder. Rør i gryten og snu på kyllingen til den er godt dekket med krydder. Legg kyllingstykkene med kjøttsiden ned og la surre i noen minutter i løk og krydderblanding. Tilsett kanelstang, kyllingkraft, 1- 2 dl vann. Kyllingen skal være dekket med væske. Legg på korianderbuketten og kok opp, Reduser deretter varmen og la kyllingen koke ufortyrret i 30 minutter til kyllingen er nesten mør. Snu kyllingen med kjøttsiden opp og tilsett aprikoser, honning og kanel. Kok videre i ca 15 minutter til kyllingen er ferdigkokt og sausen er redusert med en litt sirupaktig konsistens. Tilsett mer vann om nødvendig eller reduser deler av sausen i en liten gryte eller panne for deretter å returnere den til taginen hvis du synes du har for mye væske i gryten
  2. Skåld mandler ved å koke opp vann, ha mandlene i og la dem koke i noen minutter. Sil dem og klem mandlene ut av skinnet. Tørk mandler og stek i litt olivenolje olje til de er gyllen.
  3. Fjern koriander buketten fra gryten og anrett tagine på fat. Dryss over med skåldete mandler, litt frisk koriander og server med couscous,  godt brød eller salat.

Moroccan chicken tagine with abricots and almonds. Serves 4

Dried or fresh fruit is often common used in sweet and savory Moroccan tagine like this. The chicken is cooked until tender with onions, saffron and other spices and topped with apricots, honey and roasted almonds.

Ingredients

1 whole chicken, cut into 6-8 pieces or chicken tightsdivided into two in the joint.
2 onions, finely chopped or grated
4 cloves garlic, crushed or finely chopped
172 + tsp salt
1 1/4 tsp ginger
1/2 teaspoon saffron threads, crumbled
1/2 teaspoon black pepper
1 teaspoon Ras el Hanout (optional)
1/2 teaspoon turmeric 2 cinnamon stick
Extra virgin olive oil
1 bunch coriander, a bouquet
2 1/2 dl chicken stock or broth (cubes + water)
200 g dried apricots
2 -3 tablespoons honey
1/4 teaspoon ground cinnamon
100 g almonds scalded and roasted almonds

Method

Saute onion and garlic in olive oil, then add the chicken (remove skin from chicken if you like) and add all the spices. Turn the chicken until it is well coated with spices. Place with the meat side down and let simmer for a few minutes in onion and spice mixture. Add the cinnamon stick, chicken stock, and 1- 2 dl water. The chicken should be covered with liquid. Add the coriander bouquet and bring to a boil, reduce heat and then let the chicken cook for 30 minutes until chicken is almost tender. Turn chicken meat side up and add the apricots, honey and cinnamon. Cook further for about 15 minutes until chicken is cooked and the sauce is reduced by a slightly syrupy consistency. Add more water if necessary or reduce some of the sauce by cooking in a small pot and then return it to the tagine if you think you have too much fluid in the dish Blanch almonds by boiling water, add the almonds and let them simmer for a few minutes. Strain them and squeeze the almonds out of the skin. Wipe the almonds dry and fry in a some olive oil until golden. Remove cilantro bouquet from the dish and top with fresh chopped coriander and toasted almonds. Serve with couscous or good bread and salad.

Ingen kommentarer