Kylling, sitron og løk tagine

Når jeg lager denne retten, pleier min mann å si ”denne minner meg alltid om din mor”. Og det har han også rett i . Dette er en forenklet versjon fra barndommen. Om du er glad i løk og litt salt, surt og søtt, vil du elske denne retten og lage den om og om igjen. Jeg lager denne retten både med saltsyltete og vanlige friske økologiske sitroner. Malt ingefær og chili kan også tilsettes om man ønsker mer smak. Oppskriften er fra min kokebok Aichas Kjøkken, 2016 Gyldendal.

Kylling, sitron og løk tagine

Personer: 4 - 6

Ingredienser

  • 1 ss havsalt + mer for å smake til
  • 8 fedd hvitløk, grovhakket
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 2 ts gurkemeie
  • olivenolje
  • 6 kyllinglår delt i to, eller én kylling, delt i biter
  • 4 gule løk, halvert og skåret i skiver
  • 1 ts pepper + litt til
  • 1 liten økologisk sitron, vasket i kokende vann og skåret i tynne skiver. bruker du saltete sitroner er det nok med 1/2
  • 3 dl Vann( eller hønsekraft/buljong for mer smak)
  • 1 dl sultana rosiner
  • 2 dl (gjerne mer) store grønne kalamata oliven uten stein
  • Frisk koriander, hakket

Slik gjør du

  1. Knus salt og hakket hvitløk til en paste. Dette kan man gjøre for hånd med gaffel eller i en morter. Overfør krydderpastaen til en stor bolle og rør inn spisskummen, paprika, 1 ts gurkemeie og 3 ss olivenolje. Ha i kylling og bland til alt kjøttet er dekket med krydderblanding. Varm oljen i en stor gryte over middels varme. Legg i kyllingen og stek til kyllingdelene er gyllenbrune på begge sider. Overfør til tallerken og sett til side. Tilsett 1 ts gurkemeie og løk i gryten og krydre med salt og pepper. Tilsett mer olje om nødvendig, og stek under omrøring til løken er myk og gyllen, ca. 10 minutter. Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med sitronskiver, rosiner og 3 dl vann og kok opp. Reduser varmen og la det koke med lokket på til kyllingen er gjennomstekt, ca. 40 minutter. Ha i mer vann om nødvendig og smak til med salt og pepper. Tilsett oliven og strø koriander over kyllingen. Serveres med brød, ris eller couscous.

3 Kommentarer

  • Riikka Zidane 24. januar 2017 (00:04)

    Denne her er nyyydelig!! Kommer til og bli en fast rett hos oss. Jeg brukte syltede sitroner i tynne skiver i stedet.

    • Aicha Bouhlou
      Aicha Bouhlou 24. januar 2017 (18:23)

      Så hyggelig! Jeg bruker også som oftest syltete sitroner, men har forenklet den litt til norsk bruk.

  • Stein Arild 10. mars 2018 (14:15)

    En helt suveren rett , en av de få gangene man finner en ny rett som kommer til å havne i min meny … Tusen takk.