Kremet ricotta pasta med squash, vårløk og pinjekjerner

Creamy pasta with ricotta, summer zucchini, spring onions  and pine nuts recipe in english at the bottom of the page👇🏾

En pastarett er alltid  perfekt!

 

Kremet ricotta pasta med squash og vårløk

Personer: 4

Ingredienser

  • 3 ss olivenolje
  • 2 squash,halvert og skjær i tynne skiver
  • 150 g vårløk, finsnittet
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 300g pasta
  • 250g ricotta
  • En liten neve basilikum, hakket
  • Revet skall fra en økologisk sitron
  • 50g parmesan revet, pluss litt ekstra
  • 50 g pinekjerner, ristet
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stor stekepanne. Stek squash i noen minutter til den er myk og har fått farge. Tilsett vårløk og hvitløk og stek i 2 minutter til. Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Hell av vannet, men ta vare på ca 1,5 - 2 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Hell pastaen over i grønnsakene. Tilsett ricotta, parmesan, revet sitronskall og basilikum. Rør i det reserverte kokevannet i pastaen og bland godt til pastaen er kremet. Smak til med salt og pepper. Rør i halvparten av pinjekjerner og strø resten over pastaen i tillegg til litt ekstra parmesan og basilikum. Serveres med en gang.
  2. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

CREAMY PASTA WITH RICOTTA, SUMMER ZUCCHINI AND SPRING ONIONS.

It´s always a perfect day for pasta

Ingredients

3 tbsp olive oil
2 zucchini , halved and thinly sliced
150 g spring onions, finely chopped
3 garlic cloves, finely chopped
300g pasta
250g ricotta
50g parmesan grated, plus ekstra
small bunch basil, most chopped
1 lemon, zest
50g pine nut, toasted

Method

Heat the oil in a large frying pan. Cook the zucchini until softened and they are just beginning to colour, add the spring onions and garlic and cook for 2 mins more.

Cook the pasta following pack instructions. Drain, reserving ca 1.5 - 2 dl of the cooking water. Tip the pasta into the zucchini pan and add ricotta, parmesan, lemon zest, basil.

Stir in the reserved cooking water in the pasta and mix well until the pasta is creamy. Taste to with salt and pepper. Stir in half of the pine nuts and sprinkle the rest over the pasta as well as some extra parmesan and basil.

Serve right away.


Ingen kommentarer