Kjøttgryte med linser på marokkansk vis

Lettlaget og ferdig kokt på en halvtime. Kanskje denne gryten med linser og karbonadedeig blir din nye hverdags fovoritt. En slags chili con carne på marokkansk vis. Det er mange deilig varmende krydder i oppskriften, mens resten av ingrediensene er få og ikke vanskelig å finne i norske butikker.#belgvekster

 

 

Kjøttgryte med linser på marokkansk vis

Personer: 4

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 gulrøtter, små terninger
  • 3 ss olivenolje
  • Litt chili , fin hakket eller tørket chiliflak
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1 ½ ts malt ingefær
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts paprika
  • 1 dl sultan rosiner
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks cherrytomater
  • 2 laurbærblad
  • 5 dl buljong (vann + terning)
  • 5 dl brune linser, vasket
  • saften fra 1/2 sitron
  • 1/2 ts kayennepepper ( kan sløyfes)
  • Litt persille

Slik gjør du

  1. Varm olje i en gryte og stek løk, hvitløk og gulrøtter til løken er litt myk. Tilsett chili og alle krydder og fres litt til . Ha i karbonadedeig og bland godt i krydderblandingen, mens du moser og rører hele tiden til kjøttet har fått en fin brunfarge. Salt kjøttet litt. Tilsett tomater, laurbærblad, buljong, linser og rosiner. Når gryten ha fått et oppkok, reduseres varmen. Kok gryten på lav varme i ca. 30 minutter til linsene er myke. Rør i gryten med jevne mellomrom slik at ikke linsene fester seg til bunnen og brenner. Smak til med sitron, salt og kayenepepper. Dryss over persille
Server gjerne med brød, ris , couscous og yoghurt naturell toppet med en skvett olivenolje og chiliflak eller kayennepepper.

6 Comments

  • comment-avatar
    Marokkansk lammegryte - ENEstående MatENEstående Mat 11. oktober 2016 (12:40)

    […] Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg på aichasmat.no […]

  • comment-avatar
    Cecilie 23. oktober 2016 (17:30)

    Hei. Vil gjerne prøve denne gryten, men har et spørsmål: når legger du i linsene? Det står: » Tilsett tomater, laurbærblad, buljong og rosiner. » Det er vel her linsene skal i? Takk for svar, du har en flott blogg! Cecilie

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 23. oktober 2016 (22:33)

      Hei Cecilie, takk for skryt og takk for at du gjore meg oppmerksom på linsene. Ja det er her linsene skal i gryten.

  • comment-avatar
    Hanna 22. august 2017 (23:43)

    Hei, skal det brukes tørkede linser eller ferdigkokte linser i bokser i denne oppskriften? Hanna

  • comment-avatar
    Anne 11. februar 2019 (08:07)

    Hva slags buljong skal i? Kjøtt? Kylling? Grønnsaks?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.