Kjøttboller, tomatsaus og mozarella

Kjøttboller tomatsaus og mozarellaost

personer: 4

Ingredienser

  • 500 g karbonadedeig
  • 1 egg
  • 1/2 løk revet på jern
  • Litt brødrasp
  • 1⁄2 ts salt eller mer
  • 1⁄2 ts pepper
  • 1/2 ts tørket oregano
  • -
  • Tomatsaus: Olje til steking
  • 1/2 løk, raspet eller finhakket
  • 2 fedd hvitløk, knust eller finhakket
  • 1 gulrot, raspet eller finhakket
  • 1 bit sellerirot, raspet (mengden skal tilsvare gulrotmengden)
  • 2 boks hakkete tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts sukker
  • 1 ts rødvinseddik
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt
  • Pepper
  • ca 30 g parmesan
  • 1 stor mozarellaost kule

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 200°C
  2. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og form valnøttstore boller med våte hender. Stek kjøttbollene i litt olje og sett til side.
  3. Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri til løken er myk. Tilsett tomater, tomatpurè, laubærblad, sukker og eddik. Tilsett ca 2- 3 dl vann og kok opp. La sausen koke på svak varme i ca 10 minutter. Ha i oregano og smak til med salt og pepper. Legg kjøttbollene over i en ildfastform, hell over sausen og strø over revet parmesan. Riv mozarellaosten i biter og legg opp på kjøttbollesausen. Dryss litt oegano over osten og sett i forvarmet ovn. og strø over revet parmesan ostpå pastaen. hell over sausen. Stek i ca 10 minutter i ovnen til osten har smeltet. Server med pasta, polenta eller brød
  4. Stek løk, hvitløk, gulrot og selleri til løken er myk. Tilsett tomater, tomatpurè, laubærblad, sukker og eddik. Tilsett 2 dl vann og kok opp. La sausen koke på svak varme i ca 10 minutter. Ha i oregano og smak til med salt og pepper. Legg kjøttbollene over i en ildfast form, hell over sausen og strø over revet parmesan. Riv mozarellaosten i biter og legg opp på kjøttbollesausen. Dryss litt oregano over osten og sett i forvarmet ovn. Stek i ca 10 minutter i ovnen til osten har smeltet.
  5. Server med pasta, polenta eller brød

Ingen kommentarer