Kebab med lammestek rester og grønnsaker

Man kan lage mye god mat av rester.  Når små rester av kjøtt, grønnsaker og yoghurt eller rømme hoper seg opp, lager jeg kebaber eller taco. Alt kan fylles i et pitabrød eller rulles i en lefse. Her har jeg bruk rester fra lammestek og grønnsaker til å lage kebab med pitabrød og en frisk yoghurt dressing.

Kebab av lammekjøtt.

  • Rester av kjøtt til 2 personer
  • 1 ss Olivenolje
  • ½ ts spisskummen,
  • ½ ts malt koriander
  • chili eller chili flak
  • 1 liten løk, finhakket
  • tilsett gjerne sopp rester
  • 1 liten beger yoghurt naturell
  • sitron eller lime saft
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • Salt & pepper
  • Grønsaker til salat, her kan det meste brukes. Rødkål, hodekål, paprika, agurk, gulrot osv.
  • Pitabrød, tortillaer eller potetlomper

Slik gjør du :

Stek løk til myk og ha i kjøttrester, chili og krydder og tilsett gjerne sopp. Stek blandingen på sterk varme, men pass på at det ikke brenner seg. Kjøttet skal bare få litt steke skorpe. Bland finhakket hvitløksfedd, sitronsaft og yoghurt. Smak til med salt og pepper og gjerne litt urter om du har. Varm Pitabrødene eller tortilla brød i ovnen. Fyll dem med kjøtt, grønsaker og yoghurtsaus.

Use leftover roast to make a kebabs with pita bread and a fresh yogurt dressing.

Kebabs of lamb meat  in pita with yoghurt.

  • Remains of meat for 2 servings
  • 1 tablespoon olive oil
  • ½ teaspoon cumin,
  • ½ tsp ground coriander
  • chili or chili flakes
  • 1 small onion , finely chopped
  • (add leftover mushrooms if you like)
  • 1 small cup of yoghurt
  • lemon or lime juice
  • 1 garlic clove , finely chopped
  • Salt & pepper
  • For salad you can use any kind of leftover greens like red cabbage and green  cabbage , peppers, cucumber , carrot etc .
  • Pita bread, tortillas  or flatbreads

Method:
Fry onions soft and add the meat leftovers, chili and spices  (add mushrooms) . Fry the mixture on high heat, but make sure it does not burn . The meat should just get a slight crust . Mix minced garlic , lemon juice and yogurt . Season with salt and pepper and  some herbs if you have . Warm pita bread or tortilla bread in the oven. Fill them with meat, vegetables and yogurt sauce.

2 Comments

  • comment-avatar
    Marion 17. april 2017 (14:08)

    Hei. Om jeg ikke har noe rester men vil lage dette, hva ville du kjøpt da? Noe som er enkelt, er ikke så flink med kjøtt:))

    • comment-avatar
      Aicha Bouhlou 18. april 2017 (10:23)

      Hei. Du kan bruke strimlet biffkjøtt, lammebogskiver som du kutter i strimler og steker sammen med krydder og løk, karbonadedeig eller kylling.

Legg igjen en kommentar til Marion Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.