Kantareller, linser og kremost labneh på rugbrød

Chantarelles, lentils, cream cheese (labneh) on rye bread. Recipe in english at the bottom of the page 👇🏾

Linser, med kanatareller smaksatt med hvitløk, urter og balsamico er nydelig opp på rugbrød. Jeg har smurt brødskiven med labneh som er  avrent yoghurt, (oppskrift finner du her) men vanlig kremost eller rømme kan også brukes.

Kantareller, linser og kremost labneh på rugbrød

Personer: 2

Ingredienser

  • 1,5 dl brune eller grønne linser
  • 200 g rensete kantareller
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • Salt
  • Nykvernet sort pepper
  • Neutral olje til steking
  • Urter, persille eller oregano, basilikum og timian kan også brukes
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ss god olivenolje
  • Labneh, eller annen kremost 
  • Rugbrød eller annet godt brød

Slik gjør du

  1. Kok linsene i rikelig med lettsaltet vann i ca 20 min. De skal være møre, men har litt tyggemotstand. Sil av vannet og sett linsene til side. Ferdigkokte linser fra butikken kan også brukes.
  2. -
  3. Rens soppen. Varm en stekepanne og tilsett noen dråper olje før du legger i soppen, ikke for mye sopp om gangen og ikke rør i pannen. Soppen skal få ligge alene uten å bli rørt i et par minutter, rist så på pannen og tilsett knust hvitløk. Vend soppen i olje og hvitløk og stek i 30 sekunder. Tilsett linsene, balsamico, olivenolje og urter.  Smak til med salt og nykvernet pepper og server med eller opp på brødskiven.
  4. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  5. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chantarelles, lentils, cream cheese (labneh) on rye bread. Serves 4

Lentils and chantrarelles flavored with garlic, herbs and balsamic vinegar are delish on rye bread. I have smeared the bread with labneh, which is strained yoghurt, (recipe can be found on the blog) but plain cream cheese or sour cream can also be used.

Ingredients

1.5 dl brown or green lentils
200 g cleaned chantarelles
1 clove of garlic, crushed
Salt
freshly baked black pepper
oil for frying
Herbs, parsley or oregano, basil and thyme can also be used
1 tablespoon balsamic vinegar
2 tablespoons of good olive oil
Labneh, or other cream cheese
Rye bread or other good bread for serving

Method

Boil the lentils in plenty of light salted water for about 20 minutes. They should be tender but have a little chewing resistance. Drain the water and set the lenses aside. Ready-cooked lentils from the store can also be used.

Clean the chantarelles. Heat a frying pan and add a few drops of oil before putting in the mushrooms, do not overload the pan. The mushrooms should be left alone without stirring for a couple of minutes, then shake the pan and add crushed garlic. Turn the mushrooms in the oil and garlic and saute for 30 seconds. Add the lentils, balsamic, olive oil and herbs. Taste with salt and freshly ground pepper and serve with or on the rye bread.

Ingen kommentarer