Kalkuncurry med spinat

Turkey curry recipe in english at the bottom of the page👇🏾

Yummi Nammi kalkuncurry!

Kalkuncurry med spinat

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 ss kokosolje eller rapsolje
  • 1 rødløk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss hakket fersk ingefær
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • ½ ts gurkemeie
  • 1 ts + vanlig karripulver
  • 1/2 ts cayenne, eller mer
  • 500 g kalkunfilet, i strimler eller terninger
  • 200 g sopp sjampiniong eller aromasopp i skiver
  • 2 ts havsalt
  • 1 boks ( 400 g) tomater, hakket
  • 1 boks( 4 dl )kokosmelk
  • 1 1/2 dl kyllig kraft eller buljong (terninger +vann)
  • 200 g fersk spinat, vasket
  • Frisk koriander, hakket
  • 1 lime
  • Sort pepper
  • Ris til servering

Slik gjør du

  1. Varm olje i en gryte eller wok over middels høy varme. Ha i løken og la det frese et par minutter. Tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter alle krydder. Rør til det begynner å dufte, ca et minutt. Ha i soppen, kalkunkjøtt og salt og bland godt, slik at alt blir dekket av krydderblandingen. Tilsett tomater, kyllingbuljong og kokosmelk og kok opp. Reduser varmen og la småkoke i ca 10 minutter. Rør i spinatbladene til de faller sammen. Tilsett hakket koriander og smak til med pepper, salt og eventuell mer chili.

Turkey curry with spinach

Ingredients

2 tablespoons of coconut oil or rapeseed oil
1 red onion, chopped
3 cloves of garlic, chopped
1 tablespoon chopped fresh ginger
1 red chili chopped
1 teaspoon cumin
1 teaspoon of ground coriander
½ teaspoon turmeric
1 teaspoon + plain curry powder
1/2 ts cayenne, or more
500 g turkey breastfillet, in strips or cubes
200 g of mushrooms
2 tsp sea salt
1 box (400g)of tomatoes, chopped
1 box (4 dl) of coconut milk
1 1/2 dl chicken stock or broth (cubes + water)
Pepper
200 g fresh spinach, washed
Fresh coriander, minced
1 lime
Rice to serve

Method

Heat oil in a saucepan or wok over medium high heat. Add the chopped onions and cooka couple of minutes until soft. Then add garlic, chilli and ginger. Leave with the onions for approx. 1 minute before adding all the spices. Stir until fragrant, about a minute. Add the mushrooms, turkey meat and salt and mix well so everything is covered by the spice mixture. Add tomatoes, chicken broth and coconut milk. Bring mixture to a boil and reduce heat to medium. Simmer for 10 minutes. Stir in the spinach leaves, add chopped coriander, taste to with pepper, salt and possibly more chilli.

Ingen kommentarer