Clafoutis med jordbær

Clafoutis with strawberries recipe in english at the bottom of the page.👇🏾

Clafoutis er en fransk dessert som lages tradisjonelt med kirsebær. Det er en enkel oppskrift som ligner på pannekakerøre og kan varieres med forskjellig frukt og bær. I dag har jeg brukt jordbær.

 

personer: 4 -6

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 1 1/2 dl melk
  • 4 egg
  • 80 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • Melis til å drysse over og is eller pisket krem til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C
  2. Smør en paiform eller lav ildfast form med smeltet smør. Rens jordbær og del i to. Legg jorbærene i den smurte formen . Hell kremfløten i en liten kjele. Kløyv vaniljestang, skrap ut frøene og ha alt opp i fløten. Varm fløten forsiktig i 2 minuttet. Ta kjelen av varmen, bland i melken og fjern vaniljestangen. Avkjøl fløtemelken. Visp eggene med sukker og mel og bland i avkjølt fløtemelk. Hell røren over jordbærene og stek clafoutis i ca 30 – 35 minutter, til den er gyllen. Server lunken med et dryss melis og is eller pisket krem.

Clafoutis with strawberries, serves 4-6

Clafoutis is a French dessert made traditionally with cherries . It is a simple recipe that is similar to pancake batter and can be varied with different fruits and berries.

Ingrediens

500 g strawberries
1 dl heavy cream
1 vanilla bean
2 dl milk
4 eggs
80 g sugar
100 g plain flour
Powder sugar

Method

Preheat oven to 180 °C. Grease a pie pan or shallow ovenproof dish with melted butter. Clean strawberries and cut into smaller pieces. Add strawberries into the greased pie pan. Pour the heavy cream in a small saucepan. Cut vanilla bean, skeap out the seeds and have everything into the cream . Warm the cream gently for two minutes . Remove the pan from the heat and mix in the milk. Remove the vanilla pod . Whisk the eggs with sugar and flour and mix in chilled cream milk . Pour the batter over strawberries and bake clafoutis for about 30-35 minutes, until golden. Sprinkle with powdered sugar and serve lukewarm with ice cream or whipped cream .

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.