Hvitløksbrød

Hvitløksbrød

Stk: 12

Ingredienser

  • Deig
  • 500 g hvetemel eller spelt
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 3 dl lunken vann
  • 1 dl melk
  • 2 ss olivenolje
  • Hvitløksmør:
  • 50 gram smør
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss persille, hakket
  • havsalt

Slik gjør du

  1. Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett lunken vann, melk og olje. Elt deig, gjerne i kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt godt ca. 8 minutter. Velt den løse deigen på et bakebord og kna med litt mel på hendene og bakebord i et par minutter. Tilsett mer mel om den er for bløt. Form til en stor rund bolle og legg i en oljet form . Vend deigen i 1 ss olje , slik at all deigen blir dekket. Dekk til med rent kjøkkenhåndle og la deigen heve på et lunt sted i en time. Del deigen i 12 emner. Trill glatte boller eller til pølser som du knyter og dytter endene av knuten under knuten slik at det blir en bolle. Sett på stekeplate dekket med bakepapir og la etterheve i 45 minutter.
  2. Forvarm ovnen til 220°C
  3. Smelt smør og tilsett olivenolje, hvitløk og persille . Bruk halvparten av smørblandingen til å pensle de ferdig hevete bollene med . Sett resten av smørblandingen til side . Dryss gjerne litt havsalt over hver av knyttene og stek i forvarmet ovn i 15 minutter. Fordel resten av smørblandingen over de varme ferdigstekte brødene og dryss gjerne litt revet parmesan over.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.