Høstglede

Autumn joy recipe in english at the bottom of the page 👇🏾Dette er en av mine absolutte høstfavoritter, når det bugner av epler, pærer og plommer i butikkene. Til denne oppskriften kan man bruke det man ha tilgjengelig av høstens frukt og nøtter. I denne formen har jeg også brukt fiken. Jeg pleier å bruke hasselnøtter til vanlig, men har brukt pistasjenøtter her. Pistasjenøtter må strøs over frukten mot slutten av steketiden ca 6 – 8 minutter, da de blir fortere brent enn hasselnøtter eller mandler.

Server frukten varm med raspet hvit sjokolade over og iskrem til!

Høstglede

Personer: 4

Ingredienser

  • 2 -3 epler, skjæres i båter
  • 12 modne plommer, del i to
  • 4 fiken, del i to ( kan sløyfes)
  • 4 ss smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • knivsodd salt
  • 1 dl honning
  • En neve nøtter
  • Iskrem og 1/2 plate raspet hvit sjokolde til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 C
  2. Del eplene i båter. Fjern kjernehus og steiner. Del plommene i to og ta ut steinen. Skjær fikenene i to halvdeler. Ha sukker, salt og kanel i en bolle og vend frukten i den. Legg alt i en smurt ildfast form. Ha i smør kladdene, drypp over honning og dryss overnøtter. Stek i forvarmet ovn på 180 C i ca 30 min. Server med reven hvit sjokolade over frukten og /eller is, pisket fløte eller yoghurt.

Autumn joy, serves 4

You can use any any kind of fruits you have available of autumn fruits to make this dessert. If you use pistachio like i did in this variant , add them the last 6 - 8 minutes minutes of roasting. They burn easier than hazelnuts or almonds

Ingredients

2 apples cut into wedges
12 ripe plums
4 figs
3 tablespoons butter
3 tablespoons sugar
1 teaspoon cinnamon
1 pinch salt
1 dl liquid honey
a fistful of nuts

Ice-cream and grated withe chocolate for serving

Method

Preheat oven to 180 C

Share apples into wedges. Remove core, and stones. Share plums in half and remove the stone. Cut figs in half. Combine sugar, salt and cinnamon in a bowl and turn fruit into it. Put everything in a greased casserole dish. Add the butter, drizzle with honey and sprinkle with nuts. Bake in preheated oven at 180 C for about 30 min. Serve with grated white chocolate over fruit and / or ice cream, whipped cream or yogurt. Enjoy!

1 kommentar

  • Eplefesten – Aichas Mat 9. september 2017 (16:15)

    […] Bakt høst                                                                             Smuldrepai med havregryn og blandet frukt […]