Honning og soya marinert laks med nudler i asiatisk buljong

Recipe for Honey and soya glazed salmon and noodles & asian broth in english at the bottom of the page👇🏾

En dampende skål full av smak og velvær!  Lager du denne retten med sobanudler blir den et sunnere alternativ til vanlige nudler. Soba nudler er laget av bokhvete og glutenfri. De er næringsrik og rik på mineraler og vitaminer.

 

Honning og soya marinert laks med nudler i asiatisk buljong

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 laksefileter i porsjonsstykker
  • 300 g sobanudler
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ts honning
  • sesamfrø
  • olje til steking
  • 8 dl kyllingkraft eller buljong ( vann+terninger)
  • Ingefær 1 ts finrevet til laksen og 2 ts hakket til buljong
  • 1 stilk sitrongress, delt i biter
  • 1 hvitløkfedd
  • ½ rød chili eller flak
  • 2 ss soyasaus
  • 1 lime, saften
  • 1 ts sesamolje
  • 2 gulrøtter, julienne, finsnittet eller raspet
  • 1 squash eller annen grønnsak, julienne, finsnittet eller raspet
  • frisk koriander (eller persille)

Slik gjør du

  1. Kok nudlene og skyll dem raskt i kaldt vann. Rør inn noen dråper olje for å hindre at de kleber seg sammen. Fordel nudlene i skåler. Kok opp buljong, ingefær, sitrongress, knust hvitløk, chili og soyasaus og tilsett saften av 1 lime. Bland soyasausen sammen med ingefær og honning, Pensle laksestykkene med sausen. Dryss over litt sesamfrø og stek fisken i varm stekepanne. Er dere mange og du lager større porsjon, kan fisken stekes på smurt plate i ovn i ca. 8 minutter ved 200 °C. Øs varm suppe over nudlene, tilsett finsnittede grønnsaker, chili og koriander. Topp med laksestykkene og dryss over litt mer sesamfrø og eventuelt mer chili.

Honey and soya glazed salmon and noodles & asian broth

Ingredients

4 salmon fillets in portions
300 g sobanudler
3 tablespoons soy sauce
1 teaspoon ginge, finely grated
1 teaspoon honey
sesame seeds
oil for frying
8 dl chicken stock or broth
2 teaspoons minced ginger + 1 ts for the salmon
1 stalk lemon grass, cut into chunks
1 garlic clove
½ red chili or flakes
3 tablespoons soy sauce
1 limes
1 teaspoon sesame oil
2 carrots, thinly, julienne sliced
1 squash or other vegetables, julienne, thinly sliced
fresh coriander, chpped

Method

Cook the noodles and rinse them quickly in cold water. Stir in a few drops of oil to prevent them from sticking together. Divide the noodles in bowls. Boil broth, ginger, lemon grass, crushed garlic, chili and soy sauce and add the juice of 1 lime. Mix soy sauce with ginger and honey. Brush salmon pieces with the sauce. Sprinkle with a little sesame and fry the fish in hot. Are you making a larger portion, the fish can be baked on greased baking sheets in the oven for about 8 minutes at 200 ° C. Pour hot soup over the noodles, add thinly sliced vegetables, chili and coriander. Top with salmon pieces and sprinkle over a little more sesame and possibly more chili.

Ingen kommentarer