Hasselback kylling med pesto og mozarella

Recipe for Hasselback chicken with pesto and mozzarella at the bottom of the page.👇🏾

Dette er en utrolig fin måte å tilberede kyllingbryst på. Lag små kutt i kyllingbrystet og fyll med smakfulle ting. En klassiker her i huset er chevre (geitost) med spinat.  I dag har jeg laget en italiensk variant med mozarella og pesto.  Helt alvorlig, kan man noen gang får nok pesto og ost?

 

Hasselback kylling med pesto og mozarella

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 kyllingbryst
  • 1 mozzarella ball i tynne skiver
  • 6 skiver soltørkede tomater i olje, skjer i flere biter
  • Oliven olje
  • Salt og pepper
  • 4 ss frisk pesto, du kan også bruke ferdiglaget pesto på glass
  • -
  • PESTO
  • 1 stor bunt frisk basilikum
  • 50 g revet parmesan
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • 1 dl ekstra virgin oliven olje
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Lag flere kutt i kyllingbryst uten å skjære helt gjennom. Legg et tynt stykke mozzarella ost , soltørket tomat og litt pesto i hvert kutt. Dryss over salt og pepper og legg over på stekebrett eller ildfastform. Drypp over olivenolje og stek i 15 -20 minutter til osten har smeletet og kyllingen er ferdig stekt . Server med pasta, resten av pestoen og gjerne en salat.
  3. PESTO :
  4. Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i en kjøkkenmaskin til det er nesten finhakket. Tilsett oliven olje mens maskinen fremdeles er i gang. Smak til med salt og pepper. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk.

Hasselback chicken with pesto and mozzarella. Serves 4

ingredients

4 chicken breasts
1 mozzarella ball, thinly sliced 4 slices sun-dried tomatoes 4, sliced
basil leaves a handful
olive oil
Salt and pepper
4 tablespoons fresh pesto, you can also use readybought.

PESTO
1 large bunch fresh basil
50 tablespoons grated parmesan
4 tablespoons pine nuts
1 clove garlic, minced
1 cup extra virgin olive oil
Salt and pepper

Method

Heat the oven to 200C . Cut slashes into the chicken breasts , don´t cut through the chicken Add a thin slice of mozzarella, a thin slice of sundried tomato and a little bit of pesto to each cut and add to a baking tray. Season with salt and pepper and drizzle with olive oil. Bake for 15-20 minutes until the chicken is cooked and the cheese has melted. Serve with pasta more. pesto and a sald.

PESTO Run basil, pine nuts, garlic and parmesan in a food processor until it is almost chopped. Add the olive oil while the machine is still running. Season with salt and pepper. Add more oil if it seems too thick.

Ingen kommentarer