Harissakylling i tomatsaus

Recipe for harissa chicken in tomato sauce tray bake in english at the bottom of this page.

Alle elsker en ovnsrett som smaker yummy og er lett å lage.  Denne kyllingretten er krydret med marokkansk chilipaste harissa og smaker nydelig.  Smak gjerne litt på harissapasten for å teste ut styrken og saltinnhold. De fleste harissapaste er saltet, da er  salt i marinaden  ikke nødvendig. Liker du det hot kan du bruke litt mer, vil du ha det mild bruker du bare litt mindre.

Harissa-kylling-i-tomatsaus-2

Harissakylling i tomatsaus

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 kyllinglår delt i to eller 8 kyllingklubber
  • 2 ts harissa, marorokkansk chillipaste ( fåes kjøpt i innvandrerbutikkene)
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 1 ts flytende honning
  • 2 ss olivenolje
  • -
  • Tomatsaus:
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 boks hakket tomater ca 400 g
  • 1 paprika, skjæres i strimler
  • 1 ss eddik
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts harissa
  • 1 laurbærblad
  • Litt sort pepper
  • 1 ts salt
  • En liten neve oliven(kan sløyfes)
  • Litt frisk hakket persille eller koriander

Slik gjør du

  1. Forvarm ovn til 180°C
  2. Rør sammen harissa, paprika, honning og olje. Legg kylling i marinaden og sørg for at kyllingdelene blir godt dekket av marinaden og sett til side. Ha løk, hvitløk paprika, tomat, eddik og krydder i en ildfastform og bland. Legg kylling opp på tomatblandingen og stek i ca 30 - 40 minutter. Tilsett oliven og strø over litt hakket persille eller koriander. Server med couscous, ris, grønsaker, salat eller brød.

Harissa chicken in tomato sauce tray bake . Serves 4.

Everyone loves a dish that tastes yummy and is easymade. This Harissa chicken tray bake is seasoned with Moroccan chilipaste harissa and is perfect for any day of the week. Taste a bit of the harissa paste to make sure it is not too hot or salty. Most harissa paste is salted, that makes salt in the marinade unnecessary. If you like it hot, you can use a little more, if you want it milder use less harissa.

Ingrediens

4 chicken thighs 4 split in two or 8 chicken drumsticks
2 teaspoons harissa, moroccan chillipaste ( can be bought in immigrant stores )
1 teaspoon paprika
1 teaspoon runny honey (optional)
2 tablespoons olive oil

Sauce:
1 onion , chopped
2 cloves garlic, minced
1 can chopped tomatoes, about 400 g
1 red pepper, cut into strips
1 teaspoon cumin
1 teaspoon harissa
1 bay leave
1 tsp salt
1 tablespoon vinegar
Some black pepper
Some olives
Chopped parsley or koriander

Method

Preheat oven to 180°C Stir together harissa, paprika, honey and oil . Add chicken to marinade and make sure the chicken pieces are well covered by the marinade and set aside.

Add onions, garlic peppers, tomato , vinegar and spices into a ovnsproved dish and mix. Add chicken into the tomato mixture and cook for about 30-40 minutes. Top the dish with olives and chopped parsley or coriander. Serve with couscous, rice, vegetables, salad or bread.

2 Comments

  • comment-avatar
    Lene 29. oktober 2016 (02:16)

    Med ektefelle fra Tunisia, måtte jeg lage denne retten. Det ble en hit. Tusen takk for oppskrift 🙂

Legg igjen en kommentar til Aicha Bouhlou Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.