Grønn kyllingcurry

 

Å inspirere til matglede på kjøkkenet er viktig for meg. Det behøver ikke å  ta så lang tid å lage gode hverdagsmiddager. Du må selvfølgelig handle og det er helt avgjørende å ha noen basis ingredienser i skapet som gjør måltidene til en liten fest. Jeg lager ofte asiatisk mat og på mitt kjøkken finnes det stort sett alltid  fiskesauce, currypaste og lime. Jeg kjøper ofte en pose med kaffir limeblader og thai basilikum som jeg legger i frysen. Da kan jeg når som helst finne noen blader jeg kan ha opp i en curryrett. Å lage sin egen grønn currypasta er ikke så vanskelig, men det er alltid fint med litt ferdigkjøpt curyypaste i huset når man  får lyst å trylle frem en rask og enkel kyllingcurry som denne på no time. Neste gang kan vi lage currypasta fra bunn.

Grønn kyllingcurry

Personer: 4

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter, skåret strimler
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 – 3 ss grønn thai curry paste
  • 2 ts sukker
  • 6 dl kokosmelk, fra boks
  • 2 dl kylling- eller grønnsak buljong (vann og terninger)
  • 6 kaffir limeblader
  • 3 ss fiskesaus
  • 200 g aspargesbønner
  • 200 g sopp( sjampignon ), skivet)
  • Thai basilikum eller frisk koriander
  • 1 rød chili, hakket  
  • 1 lime, i båter til servering 

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en wok. Fres currypastaen i 30 sekunder. Hell i en tredjedel av kokosmelken. Kok opp under omrøring og småkok til det dannes noen fettperler på overflaten. Ha i resten av kokosmelken og buljong og la småkoke i noen minutter. Tilsett kylling,sopp, kaffirlimeblader, fiskesaus og sukker . La det småkoke i noen minutter og ha i aspargesbønner eller andre grønsaker. Kok i ca 2 minutter og tilsett chili, thai basilikum eller fersk koriander helt på slutten. Server med ris og limebåter.

Ingen kommentarer