Grillet paprika -og tomatsalat

Grilled peppers -and tomato salad recipe in english at the bottom. Scroll downtime page👇🏾

Denne salaten er en sommerfavoritt når vi griller. Det er fort gjort å legge noen paprika på grillen og sammen med solmodne tomater og en enkel dressing er den en perfekt liten forrett på brushettaen eller som tilbehør til grillmaten. Egner seg til det meste også som en del av et  tapas bordeller meze.

Grillet paprika -og tomatsalat

Personer: 4

Ingredienser

  • 3 grønne paprika
  • 4 modne tomater, skjæres i terninger
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 -2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss persille, hakket
  • 2 ss mynte, hakket
  • 3 ss  ekstra virgin oliven olje

Slik gjør du

  1. Legg paprika hele på grillen, eller under grill i ovn, og grill til skinnet blir helt sort. Legg de grillede paprikaene over i en bolle og dekk bollen med plastfolie. La paprikaen ligge slik til den har blitt litt avkjølt. Fjern skinn og kjerner, og skjær paprikakjøtt i mindre biter. Bland paprika med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper
  2. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3. -----------------------------------------------------------------------------------------------------
  4. -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Grilled peppers - and tomato salad serves 4

This salad is a summer favorite when we grill. It is quick to add some peppers on the grill and make a salad eith tomatoes and a simple dressing. It is a perfect little appetizer on a bruchetta or as a side dish for the barbecue. It is also perfect as part of a tapas table or meze.

Ingredients

3 green peppers, 4 ripe tomatoes cut into cubes
1 small onion, chopped
1 clove of garlic, finely chopped
1 tablespoon parsley, chopped
2 tablespoons mint, chopped
1 lemon, 1 tsp finely chopped zest + juice
3 tablespoon extra virgin olive oil

Method

Put the peppers on the hot grill, or under the grill in the oven, and grill until the skin becomes black. Place the grilled peppers in a bowl and cover the bowl with plastic foil or a lid. Leave the pepper to tender until it has cooled a little. Remove skins and kernels and cut peppers in slices.

Mix the peppers with the rest of the ingredients and season with salt and pepper.

1 Comment

Legg igjen en kommentar til Marokkanske lammekebab – Aichas Mat Cancel reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.