Gresskar – og gulrotsuppe med parmesan og parmesan krutonger

En enkel suppe som får det lille ekstra med parmesan både i suppen og i form av noe sprøtt på toppen. Er du veganer kan du bruke havre eller soyaprodukter og droppe parmesan. Du kan også bruke andre grønsaker du har liggende i ditt kjøleskapet.

Gresskar- og gulrotsuppe med parmesan og parmesan krutonger

Personer: 4

Ingredienser

  • Til suppen:
  • 1 løk, hakket
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 3 gulrøtter, terninger
  • 1 flaskegresskar eller hokkaido( ca 600 g),skrell og skjær i biter
  • 100 g sellerirot, terninger
  • 1,2 l kylling eller grønsakbuljong ( terninger + vann)
  • 3 ss revet parmesan
  • ½ sitron, saft
  • Pepper
  • Salt
  • Ekstra virgin oliven olje til steking
  • Parmesankrutonger:
  • 3 brødskiver fra et dags gammelt brød i små terninger ( jeg brukte rugbrød )
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1ss persille, hakket
  • Litt revet parmesan til å strø over krutongene

Slik gjør du

  1. Varm olje i en kjele og fres løk og hvitløk . Tilsett gresskar, gulrøtter, selleri og buljong. Det er lurt å ikke ha all buljong i på en gang. På den måten har du mer kontroll over hvor tykk du vil ha suppen. Kok i 20 minutter til grønsakene er møre. Kjør suppen glatt med stavmikser eller blender og tilsett gjerne mer buljong om den er for tykk. Ha i parmesanost og rør til den er smeltet. Smak til med sitron, salt og pepper.
  2. Parmesankrutonger:
  3. Bland olivenolje, hvitløk og 1 ss hakket persille i en bolle og vend brødterningene i krydder oljen. Legg på stekebrett med bakepapir og strø over revet parmesanost. Grill krutonger i ovnen i et par minutter på full varme og snu dem underveis. Server suppen gjerne med en skje yoghurt, rømme eller fløte, krutonger og et dryss persille.

1 kommentar