Gresskarsuppe med curry, nudler og grønnsaktopping

Høsten og vinteren er tiden for varmende og mettende supper. Gresskar tåler en del sterke smaker og syrlighet og det er enkelt å få til en god suppe med mye smak. I denne gode og enkle suppen er det smak av curry, hvitløk, ingefær, kokosmelk og gurkemeie.

Suppen serveres med nudler,  stekt sopp og rosenkål for å gjøre den både mer mettende og ekstra innbydende for en ikke suppespisende kjøttelsker som var på middagsbesøk hos meg 🙂 Men man kan også toppe suppen helt enkelt med litt koriander, rømme eller ristede gresskarkjerner.

Gresskarsuppe med curry, nudler og grønnsaktopping

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 tommelstor ingefær, hakket
  • 1 liten ts gurkemeie
  • 1 ss rød thai currypaste
  • 600 gram gresskakjøtt, skjær i grove biter
  • Ca 6 dl grønnsakskraft, eller vann + buljongterninger/ pulver
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 lime, saften
  • 1 ss soyasaus
  • Neutral matolje, som rapsolje
  • _
  • Tilbehør:
  • Nudler
  • Rosenkål, del i to
  • Sopp, i skiver Frisk koriander Lime chili
  • Frisk koriander
  • Lime
  • 1 Chili

Slik gør du

  1. Varm opp litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk, ingefær og currypasta i en gryte i noen minutter. Ha i gresskar, gurkemeie og grønnsakkraft. Kok opp, og la småkoke til gresskarbitene er møre. Kjør med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til du har en jevn konsistens. Hel suppen tilbake i gryten, tilsett kokosmelk, og la suppen koke opp igjen. Smak suppen til med limesaft og soyasaus.
  2. -
  3. Kok nudler etter pakkeanvisning og stek rosenkål og sopp i litt olje i stekepanne.
  4. -
  5. Ha suppen i dype tallerkner eller skåler med nudler, stekt rosenkål og sopp. Dryss over litt frisk koriander, hakket chili og server med ekstra limebåter ved siden av.

Ingen kommentarer