Gresskarsuppe med curry, nudler og grønnsaktopping

Høsten og vinteren er tiden for varmende og mettende supper. Gresskar tåler en del sterke smaker og syrlighet og det er enkelt å få til en god suppe med mye smak. I denne gode og enkle suppen er det smak av curry, hvitløk, ingefær, kokosmelk og gurkemeie.

Suppen serveres med nudler,  stekt sopp og rosenkål for å gjøre den både mer mettende og ekstra innbydende for en ikke suppespisende kjøttelsker som var på middagsbesøk hos meg 🙂 Men man kan også toppe suppen helt enkelt med litt koriander, rømme eller ristede gresskarkjerner.

Gresskarsuppe med curry, nudler og grønnsaktopping

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1 tommelstor ingefær, hakket
  • 1 liten ts gurkemeie
  • 1 ss rød thai currypaste
  • 600 gram gresskakjøtt, skjær i grove biter
  • Ca 6 dl grønnsakskraft, eller vann + buljongterninger/ pulver
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 lime, saften
  • 1 ss soyasaus
  • Neutral matolje, som rapsolje
  • _
  • Tilbehør:
  • Nudler
  • Rosenkål, del i to
  • Sopp, i skiver Frisk koriander Lime chili
  • Frisk koriander
  • Lime
  • 1 Chili

Slik gør du

  1. Varm opp litt olje i en gryte og fres løk, hvitløk, ingefær og currypasta i en gryte i noen minutter. Ha i gresskar, gurkemeie og grønnsakkraft. Kok opp, og la småkoke til gresskarbitene er møre. Kjør med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til du har en jevn konsistens. Hel suppen tilbake i gryten, tilsett kokosmelk, og la suppen koke opp igjen. Smak suppen til med limesaft og soyasaus.
  2. -
  3. Kok nudler etter pakkeanvisning og stek rosenkål og sopp i litt olje i stekepanne.
  4. -
  5. Ha suppen i dype tallerkner eller skåler med nudler, stekt rosenkål og sopp. Dryss over litt frisk koriander, hakket chili og server med ekstra limebåter ved siden av.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.