Gresskar -og søtpotetsuppe

 

 

Gresskar -og søtpotesuppe

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 kg gresskar, rens og skjær i terninger
  • 1 stor søtpotet, skrelt i terninger
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss frisk ingefær, revet eller hakket
  • 1/2 rød chili, hakket
  • Ca 1 liter grønnsakbuljong eller kraft
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 lime, saften
  • Salt
  • Pepper
  • Olje til steking
  • Spirer og gresskarfrø til servering

Slik gjør du

  1. Fres løken i litt olje til den begynner å bli myk. Tilsett ingefær, chili og hvitløk og stek i et par minutter til. Ha i gresskar og søtpotet og hell i kraft eller buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, i omtrent 20 -30 minutter. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i mikser. Tilsett kokosmelk smak til med limesaft, pepper og salt. Server med friske spirer og ristet gresskarfrø eller bare litt hakket koriander.

Ingen kommentarer

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.