Gresskar -og søtpotetsuppe

 

 

Gresskar -og søtpotesuppe

Personer: 4

Ingredienser

  • 1 kg gresskar, rens og skjær i terninger
  • 1 stor søtpotet, skrelt i terninger
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 ss frisk ingefær, revet eller hakket
  • 1/2 rød chili, hakket
  • Ca 1 liter grønnsakbuljong eller kraft
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 lime, saften
  • Salt
  • Pepper
  • Olje til steking
  • Spirer og gresskarfrø til servering

Slik gjør du

  1. Fres løken i litt olje til den begynner å bli myk. Tilsett ingefær, chili og hvitløk og stek i et par minutter til. Ha i gresskar og søtpotet og hell i kraft eller buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, i omtrent 20 -30 minutter. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i mikser. Tilsett kokosmelk smak til med limesaft, pepper og salt. Server med friske spirer og ristet gresskarfrø eller bare litt hakket koriander.

Ingen kommentarer