Garam masala kjøttboller i tomatcurry

Recipe for Garam masala meatballs in curried tomato saus in english at the bottom of this page.

Det er ingen hemmelighet at nordmenn er glade i kjøttdeig. Forklaringen er vel at det er kjapt å lage mat av kjøttdeig, allsidig og billig.  I Norge blir 40 prosent av storfe-slakten til kjøttdeig. I Frankrike er tallet på 5 prosent, ifølge TV2.

Når jeg skal lage retter med kvernet kjøtt, kjøper jeg kun karbonadedeig som har en lavere fettinnhold og dermed er sunnere. Det gjelder også denne gode oppskriften på garam masala krydrete kjøttboller i tomatcurry. Men bruk gjerne kjøttdeig og krydre med mer eller mindre chili, curry og salt. Gjør oppskriften til din egen og nyt den med ris , masse grønsaker  eller salat.

 

Garam masala kjøttboller i tomatsaus med karri

personer: 4

Ingredienser

  • 500 g karbonadedeig (kjøttdeig)
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1/2 ts frisk ingefær , revet
  • 1 chili eller mindre, hakket eller bruk chiliflak
  • litt frisk koriander eller persille, hakket
  • 1 ts garam masala
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/4 ts gurkemeie
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 ts havsalt
  • 1 ss potetmel eller litt brødrasp( jeg bruker helst brødrasp)
  • olje til steking
  • -
  • Saus
  • 1løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 1 ts frisk revet ingefær
  • 1ts currypulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 laurbærblad
  • 1 boks hakkete tomater
  • Salt og pepper
  • 100 gram spinatblader

Garam masala kjøttboller i tomatsaus med karri

  1. Bland kjøtt sammen med krydder egg og brødrasp eller potetmel. Fukt hendene litt og form små bolller. Brun dem i litt olje i og sett til side.
  2. Varm litt olje i en gryte og stek løken til den er litt myk. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og stek i et minutt. Rør i krydder og fres litt til. Ha i hakkete tomater og 3 dl vann og kok opp. Tilsett kjøttboller, reduser varmen og la småkoke i ca 10 -15 minutter. Smak til med salt og pepper. Rør i spinatbladene til de faller sammen og server med ris , salat og eventuell raita.

Garam masala meatballs in curried tomato saus

Try a new twist on meatballs with garam masala and a savory tomato sauce with curry.

Ingredients

  500g minced beef (ground meat)
2 cloves garlic, crushed
1/2 teaspoon fresh ginger, grated
1 chili or less, chopped or use chili flakes
 some fresh cilantro or parsley, chopped
1 teaspoon garam masala
1/2 teaspoon ground coriander
1/4 teaspoon turmeric
1/2 teaspoon cumin
1 teaspoon sea salt
1 tbsp maizena or some breadcrumbs (I prefer using breadcrumbs in this recipe)
oil for frying

sauce: 1 onion, chopped
2 cloves garlic, crushed
1 teaspoon fresh grated ginger
1 teaspoon curry powder
1 teaspoon cumin
1 teaspoon turmeric
1 bay leaf
salt and pepper
1 box choppy tomatoes
200 grams of spinach leaves

Method

Mix meat with spices egg and breadcrumbs or maizena . Wet hands slightly and form small balls. Fry meatballs golden and set aside.

Heat some oil in a pan and fry the onion until slightly soft. Add garlic, ginger and chilli and fry for a minute. Stir in spices and fry some more. Add choppy tomatoes and 3 dl water and bring to a boil. Add the meatballs, reduce heat and simmer for about 15 minutes. Season with salt and pepper. Stir through the spinach leaves until just wilted. Serve with rice and salad.

Ingen kommentarer