Foccacia

Foccacia

Ingredienser

  • 10 dl siktet spelt eller hvetemel
  • 1 pakke tørrgjær
  • 5 dl vann, lunkent, ca. 25 °C
  • 1 ss honning eller sukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss + 1 dl olivenolje
  • litt rosmarin, frisk eller tørket
  • 5-8 cherrytomater eller soltørkete tomater
  • flaksalt

Slik gjør du

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i kjøkkenmaskin. Kjør til en jevn, tykk deig. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse den opp i lunken væske først.) Elt deigen godt sammen. Den skal være løs og smidig. Tilsett 2 ss olivenolje og vend deigen i oljen slik at oljen legger seg rundt deigen.
  2. -
  3. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse. Ha olje i en liten langpanne, ca. 20x30 cm. Hell den litt løse deigen over i langpannen. La deigen etterheve i 30 – 40 minutter
  4. -
  5. Forvarm ovn til 180°C
  6. Bruk fingertuppene til å lage små groper på overflaten av foccaciaen. Hell over olivenolje . Trykk cherrytomater ned i deigen. Fordel oliven over og strø på rosmarin og flaksalt. Stek på 180°C på midterste rille i ca. 30 minutter.

Ingen kommentarer