Fikensalat

Ferske fiken er nydelige. Søte og med sin spesielle tekstur kan de tilføre sødme og en spennende smak til både søte og salte retter. Fikensesongen varer fra juni til september, men de er for det meste vanskelig å få tak i i Norge. Vi er i Frankrike og her er det høysesong for fiken akkurat nå.  Og med min middelhavs bakgrunn la jeg ikke anledningen gå fra meg. Vi spiser modne, friske fine fiken til frokost, lunsj og middag. For fiken smaker ikke bare godt, de er også en stor kilde til fiber og full av vitaminer og mineraler.

I dag serverte jeg denne fikensalaten til lunsj sammen med kalkunskinke og godt brød. Men den egner seg også godt til mye annet.

Fikensalat

Personer: 4

Ingredienser

  • 8 ferske middelstore fiken
  • 100 gram fetaost
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss olivenolje
  • Nykvernet sort pepper
  • Litt basilikum

Slik gjør du

  1. Skjær fiken i tynne skiver  og legg utover en tallerken. Skvis over litt sitronsaft og drypp over honning og litt olivenolje. og fordel jevnt over fiken.  Dyss over smuldret fetaost og og avslutt med en porsjon nykvernet pepper og et dryss hakket basilikum.
  2. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  3. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

FIG SALAD

Fresh figs are gorgeous. Sweet and with their special texture, they can add sweetness and an exciting taste to both sweet and savory dishes. Fig season lasts from June to September, but they are mostly difficult to get in Norway. We are in France and here is the peak season for figs right now. And with my Mediterranean background, I did not let the opportunity go away from me. We are having ripe, fresh, fine figs for breakfast, lunch and dinner. Cause figs not only tastes good, they are also a great source of fiber and full of vitamins and minerals. Today, I serve this salad for lunch with turkey and good bread.

Ingredients

8 fresh medium sized figs
100 grams of feta cheese
2 tablespoons lemon juice
1 tablespoon of runny honey
1 tablespoon olive oil
Freshly ground black pepper
Some basil, chopped

Method

Cut the figs into thin slices and arrange on a plate. Squeeze some lemon juice and drip honey and some olive oil over the figs. Add crumbled feta cheese and add a finish with a portion of freshly ground pepper and some chopped basil.

Ingen kommentarer