Chana dal suppe med søtpoteter og tomater

Chana dal soup with sweet potatoes and tomatoes. Recipe in english at the bottom of this page

Chana dal suppe med søtpoteter og tomater er en enkel og deilig ukemiddag. Chana dal er splittete kikerter som har samme jordnøtteaktig smak som brune kikerter. De kan kjøpes i de fleste innvandrerbutikkene. Du kan også bruke splittete gule erter til denne oppskriften. Vanligvis når man lager dal kokes den  al dente for seg og deretter tilberedes den videre med andre ingredienser som hvitløk, tomat og krydder.

Jeg lager min chana dal suppe slik jeg pleier å tilberede linsesupper. Alt tilberedes samtidig i en kjele.

Enkel og deilig!

Chana dal soup with sweet potatoes and tomatoes is an easy and delicious weekday dinner. Chana Dal are split chickpeas that have the same nutty flavor as brown chickpeas. You can also use yellow split peas for this recipe.  Simple and delicious!

 

 

Chana dal suppe med søtpoteter og tomater

Personer: 4

Ingredienser

  • 3 dl chana dal (splittete polerte kikerter)
  • 1 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 stilker selleristang, kuttet i biter
  • 1 stor søtpotet, terninger
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1/4 ts chiliflak eller mer
  • 1 ts ras el hanout ( marokkansk krydderblanding) Visst du ikke har ras el hanout kan du bruke ½ ts malt ingefær og litt mer koriander og spisskummen istedenfor.
  • 1 ss tomatpure
  • 1 laurbærblad
  • 1,5 liter vann
  • ½ ts salt eller mer
  • 10 cherrytomater halvert eller 2 tomater, grovhakket
  • ½ sitron, saften
  • Persille, hakket

Slik gjør du

  1. Bløtlegg linsene fra en time til natten over i rikelig med kaldt vann før Varm olje i en kjele og fres løk og hvitløk. Ha i selleri, poteter og krydder og fres i noen sekunder til. Tilsett tomatpure, laurbærblad og hell i 1.5 vann. Hell vannet av linsene og ha de opp i kjelen sammen med grønsakene. Kok opp, reduser varmen og kok videre i ca. 45 minutter til linsene er myke. Sjekk og rør i gryten Mos en del av linsene og tilsett mer vann om suppen er for Tilsett tomater de siste 5 minuttene av koketiden. Smak til med salt, sitronsaft og rør i hakket persille.

Chana dal soup with sweet potatoes and tomatoes

Ingredients

3 dl chana dal
1 onion, chopped
3 cloves garlic, minced
2 stalks celery, cut into pieces
1 large sweet potato, diced
1 bay leaf
1 tbsp tomato puree
1/4 tsp turmeric
1/2 tsp ground coriander
1 tsp cumin
1/4 tsp chili flakes or more
1 tsp ras el hanout (Moroccan spice blend) If you do not have ras el hanout you can use ½ teaspoon ground ginger, a little more coriander and cumin instead
1.5 liters of water
½ teaspoon seasalt or more
10 cherry tomatoes halved or 2 tomatoes, chopped
½ lemon, juice
Parsley, chopped

Method

Soak Chana dal lentils from an hour to overnight in plenty of cold water before use. Heat oil in a saucepan and fry the onion and garlic. Add the celery, potatoes and spices and fry for a few seconds. Add tomato paste, bay leaf and pour in 1.5 water. Pour the water of the lentils and add them into the pan with the vegetables. Boil, reduce heat and bring to a boil for about 45 minutes or until the lentils are soft. Check and stir a few times while cooking. Mash some of the lentils and add more water if the soup is too thick. Add the tomatoes the last 5 minutes of cooking time. Season with salt, lemon juice and stir in the chopped parsley.

Ingen kommentarer