Pizza- bær margharita

Berry pizza margharita recipe in english at the bottom of the page.

Skal du lage pizza i kveld er det like greit å lage litt ekstra deig og diske opp med denne desserten i morgen.  For det skal jeg gjøre.  Pakk ekstra deig i plastfolje og legg i kjøleskapet til i morgen. Du kan selvfølgelig lage  den allerede i kveld, bruke fersk deig eller til og med kjøpe. Alt er lov!

Det er alltid litt stas med bær og nå er det lett å få tak i dem hele året. Selv foretrekker  jeg å følge sesongen og mesker meg med bær om sommeren, når de er på sitt aller beste. I denn oppskriften skal bærene stekes i ovn  og da er det samme om det er sesong eller om de er ferske eller frosne. Bærene blir uansett myke og bare delicious!  Denne pizza-bær margharita som jeg har valgt å kalle desserten, kommer  til å smake like godt som den ser ut som. Deilig, frisk avslutning på et måltid og velegnet når man er mange.

Her finner du oppskrift på pizzadeig om du ikke har en fra før http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pizza-og-pai/hjemmelaget-pizzadeig

 

Pizza- bær margharita

Personer: 4 - 6

Ingredienser

  • 1 porsjon pizzadeig
  • 250 gram jordbær
  • 150 gram bringebær
  • 150 gram rips, fjern fra stilken
  • 120 gram melis
  • 1 ss solbærsirup eller annen sirup
  • 1 ss maisena
  • 100 gram creme fraiche
  • 2-3 ss pistasjenøtter

Slik gjør du

  1. Varm ovn til 180°C
  2. Varm opp jordbær med melis og solbærsaft og rør til pure. Bland maisena med litt av pureen og hell tilbake med resten av jordbærpureen. Gi det et oppkok og sett til side. Rull ut pizzageigen, kle en stekeplate med bakepapir og legg på pizzadeig. Fordel jordbærpure jevnt utover pizzabunn. Sett i stekeovn og stek i ca 12 min. Rør sukker i creme fraiche og fordel i klatter opp på på jordbærsausen sammen med bær og nøtter. Sett tilbake i ovn og stek i ytterlige 8 - 10 minutter. Pynt gjerne med mynteblader.

Berry pizza margharita

Are you going to make pizza tonight you might as well make a little extra dough and treat yourself with this dessert too or make it tomorrow.Pack extra dough in glad pack and place in refrigerator until tomorrow. You can of course make this already tonight , use fresh dough or even buy . Anything goes!

There is always some fuss with berries and now it is easy to get hold of them all year. Although I prefer to follow the season and enjoy berries in summer, when they are at their very best. In this recipe berries are baked and then it's the same whether it is seasonal or they are fresh or frozen . The berries are anyway getting soft and just delicious! This pizza - berry margarita is going to taste as good as it looks like anyway. Delicious , refreshing finish to a meal and perfect when serving many persons

Ingrediens

1 pizza dough
250 grams of strawberries
150 grams of raspberries
150 grams currants, remote from the stalk
120 grams of powdered sugar
1 tablespoon raspberry syrup or other syrup
1 tablespoon maisena
100 grams of creme fraiche
2-3 tablespoons pistachios

Method

Set the oven at 180 degrees Warm up strawberries with powdered sugar and blackcurrant sirup and stir until puree. Mix maisena with some of the puree and pour back with the rest of the strawberrypuree. Bring to the boil while stirring and set aside. Roll out pizza dough, dress a baking sheet with parchment paper and place on pizza dough. Spread strawberry puree evenly over pizza crust. Put in oven and bake for about 12 min. Stir sugar in creme fraiche and add in splotches on the strawberry sauce with berries and nuts. Put back in the oven and bake for a further 8 -10 minutes. Garnish with mint leaves.

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.